Jedlo tvorí počas Vianoc zásadné a tradičné momenty. Každý sa teší na výbornú chuť domácej vianočky, voňavej kapustnice, zemiakového šalátu, kapra, lososa či inej lahodnej ryby. Ak sa už len pri pomyslení na všetky tieto dobroty začínate báť o svoju postavu, pripravte si ich tento rok trošku ináč. S receptami od KetoMix si tradičné jedlá môže totiž vychutnať každý a to bez výčitiek či obáv z prebytočných kilogramov. Vyskúšajte si spolu s nami pripraviť zemiakový šalát a vyprážaného kapra, ktoré nesmú chýbať na stoloch mnohých slovenských domácností.
Čo budeme na prípravu zemiakového šalátu á la keto potrebovať?
- ¼ stredne veľkého zeleru
- ¼ bielej reďkovky okrúhlice
- ½ balenie kyslej smotany
- 2 vajcia natvrdo
- lyžičku horčice bez cukru
- soľ
- čierne korenie
- KetoMix Vajonézu
Ako budeme postupovať?
- Koreňovú zeleninu očistite a uvarte domäkka.
- Dajte variť vajíčka.
- Po uvarení zeleninu a vajcia natvrdo nakrájajte na menšie kocky a vložte do väčšej misy.
- Pridajte kyslú smotanu, KetoMix Vajonézu, horčicu, soľ a čierne korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Šalát nechajte cez noc uležať v chladničke.
Čo budeme na prípravu jednej porcie Vyprážaného kapra potrebovať?
- 100 g kapra alebo inej ryby
- soľ
- korenie
- KetoMix Proteínovú pažítkovo-cibuľovú omeletu
- olivový olej
Ako budeme postupovať?
- Filet z ryby umyte, očistite a osušte.
- Osoľte a okoreňte.
- Následne ho obaľte v zmesi KetoMix omelety s pažítkovo-cibuľovou príchuťou.
- Vyprážajte na troške oleja z obidvoch strán.
- Podávajte spolu so „zemiakovým šalátom“ ozdobeným pažítkou a plátkom citrónu.