Čo budeme na 300 g porciu potrebovať?

  • zemiaky 470 g
  • rastlinný olej 6 ml
  • cibuľa 50 g
  • údené tofu 170 g
  • mletá sladká paprika 3 g
  • cesnak 3 g
  • drvená rasca 2 g
  • mleté čierne korenie 1 g
  • kyslá kapusta 250 g
  • celá rasca 1 g
  • soľ podľa chuti

Ako budeme postupovať?

  1. Zemiaky v šupke do mäkka uvaríme v osolenej vode.
  2. Kým vychladnú, na oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme na drobné kocky nakrájané tofu a všetko spolu restujeme 5 minút.
  4. Dochutíme mletou paprikou a pretlačeným cesnakom a ešte minútku restujeme.
  5. Z kapusty vytlačíme vodu, zemiaky ošúpeme a opatrne nakrájame na tenké plátky.
  6. Pekáč potrieme olejom.
  7. Tretinu zemiakov navrstvíme po celej ploche pekáča a jemne ich osolíme.
  8. Na zemiaky pridáme polovicu kapusty a na ňu polovicu tofu zmesi s cibuľou.
  9. Všetko spoločne utlačíme do roviny a pokračujeme osolenými zemiakmi, kapustou a tofu.
  10. Opäť navrstvíme zvyšok zemiakov, ktoré osolíme, jemne posypeme celou rascou a pofŕkame olejom.
  11. Pečieme 40 minút na 220 stupňov dozlatista.
  12. Nakrájame na porcie a môžeme podávať.

Pridaj komentár