Čo budeme na 300 g porciu potrebovať?
- zemiaky 470 g
- rastlinný olej 6 ml
- cibuľa 50 g
- údené tofu 170 g
- mletá sladká paprika 3 g
- cesnak 3 g
- drvená rasca 2 g
- mleté čierne korenie 1 g
- kyslá kapusta 250 g
- celá rasca 1 g
- soľ podľa chuti
Ako budeme postupovať?
- Zemiaky v šupke do mäkka uvaríme v osolenej vode.
- Kým vychladnú, na oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme na drobné kocky nakrájané tofu a všetko spolu restujeme 5 minút.
- Dochutíme mletou paprikou a pretlačeným cesnakom a ešte minútku restujeme.
- Z kapusty vytlačíme vodu, zemiaky ošúpeme a opatrne nakrájame na tenké plátky.
- Pekáč potrieme olejom.
- Tretinu zemiakov navrstvíme po celej ploche pekáča a jemne ich osolíme.
- Na zemiaky pridáme polovicu kapusty a na ňu polovicu tofu zmesi s cibuľou.
- Všetko spoločne utlačíme do roviny a pokračujeme osolenými zemiakmi, kapustou a tofu.
- Opäť navrstvíme zvyšok zemiakov, ktoré osolíme, jemne posypeme celou rascou a pofŕkame olejom.
- Pečieme 40 minút na 220 stupňov dozlatista.
- Nakrájame na porcie a môžeme podávať.