Oživte svoje tohtoročné Vianoce napríklad aj v kuchyni. Novým receptom môžete príjemne potešiť nielen vašich najbližších, ale i rôzne návštevy či susedov. Perníčky k Vianociam proste patria. Uvažovali ste už nad tým, že by ste ich tento rok spravili trochu inak?

Vyskúšajte ich v novej kombinácii tak, ako sme to urobili aj my. S jogurtom a čokoládovou plevou dostanú perníčky zasa inú chuť. Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou si zamilujete a možno sa stanú vašou novou vianočnou tradíciou. Tak poďme na to …

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 6

Čo budeme potrebovať?

Na perníčky:

175g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

100 g cukru

20 g žĺtok

60 g vajec

15 g medu

5 g perníkového korenia

20 g oleja

5 g jedlej sódy

300 g hladkej múky

Čokoládová poleva:

100 g kvalitnej čokolády

10 g kokosového oleja

Cukrová poleva:

50 g cukru múčky

20 g bielok

10 g citrónovej šťavy

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešame cukor a med, pridáme jogurt, korenie a olej.
  2. Poriadne premiešame a postupne pridávame aj preosiatu múku s jedlou sódou.
  3. Z pripravenej zmesi vypracujeme cesto.
  4. Pripravíme si misku s vodou a plechy s papierom na pečenie. Vždy si namočíme lyžičku do vody a tou potom naberieme kúsky cesta. Vytvárame malé kôpky na plech.
  5. Pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu s kokosovým olejom necháme rozpustiť a dôkladne zmiešame.
  7. Cukrová poleva: Všetko zmiešame dokopy a vytvoríme hladkú polevu.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR

Pridaj komentár