Aký by to bol víkend bez poriadnej maškrty. Maková torta je na to priam ako stvorená. Aj keď je mak surovina, ktorá naviac pripomína Vianoce, môžeme si ho v spojení s višňami a mascarpone dopriať ešte pred týmito krásnymi sviatkami. Ak chcete maškrtiť zdravo, mak nikdy nevynechajte – obsahuje veľa bielkovín, vláknin, tukov, železa, horčíka a predovšetkým vápnika, ktorého obsahuje viac ako mlieko či mliečne výrobky.

Už ste vyskúšali sviežu makovú tortu s višňami a mascarpone?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čo všetko budeme potrebovať: 

Na cesto:

300g maku

50g masla

4 vajcia

4pl kokosového cukru

150g smotany 14%

1 a 1/2 kypriaceho prášku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na vrch torty:

180g mascarpone

2pl smotany 14%

1čl vanilkového cukru

Na plnku: 

Višňový kompót

Džem (podľa chuti)

Čokoládu (podľa chuti)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aký je postup prípravy makovej torty?

1. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom. K vymiešaným žĺtkom pridáme roztopené maslo, smotanu a postupne pridáme mak s kypriacim práškom.

2. Všetko poriadne mixujeme. Na záver jemne pridáme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme na 180°cca 20 minút. Cesto si však treba sledovať.

3. Necháme tortu vychladnúť a následne ju rozrežeme na polovicu. Spodok potrieme džemom (ja som použila s príchuťou lesných plodov) a pomixovaným višňovým kompótom zbaveného vody. Zakryjeme druhou polovičkou.

4. Pomiešame mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou potrieme vrch torty, nastrúhame čokoládu a posypeme trochou maku.

svieza_makova_torta_s_visnami_a_mascarpone_mmagazin5

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár