Každý nedeľňajší obed je svojim spôsobom sviatok, ktorý by sme si mali vychutnať tým najlepším jedlom z celého týždňa – skutočnou špecialitou. Práve na takúto príležitosť vám prinášame náš tip, špecialitu, ktorá nie len skvelo chutí, ale je navyše aj zdravá. Ak ešte neviete, čo by ste si pripravili na zajtrajší obed či večeru, vyskúšajte túto pizzu. Hotová je šup šup a chutí perfektne!
Už ste ochutnali chutnú špenátovo-špaldovú pizzu s feta syrom?
Čo všetko budeme potrebovať:
400g špaldovej hladkej múky
1čl soli
10g droždia
2dcl mlieka
0,4ml olivového oleja
Paradajkový pretlak
Prosciutto
Špenát
Feta syr
Bazalku
Oregáno
Aký je postup prípravy špenáto-špaldovej pizze s feta syrom?
1. Zmiešame si múku s droždím, soľou a mliekom.
2. Vytvarujeme si cesto a následne pridáme olivový olej.
3. Cesto ešte raz poriadne zamiešame a dáme odstáť na cca 45 minút.
4. Následne si už len vyvaľkáme cesto, ktoré dáme na plech potretý olivovým olejom a múkou.
5. Na vrch cesta dáme paradajkový pretlak, špenát, prosciutto, bazalku a oregáno.
6. Pečieme na 200° 10 minút. Potom už len pridáme nadrobený feta syr a pečieme 15 minút.
Dobrú chuť by Simi!