Veľká noc je už čo chvíľa tu! Tradičné veľkonočné medové maškrty by okrem mnohých iných dobrôt nemali na našich stoloch rozhodne chýbať. Aj preto vám prinášame tradičný veľkonočný recept na medového barančeka, pri ktorom sme stavili na chuť lúčneho medu Medokomerc.

Kvetový lúčny med Medokomerc pochádza z kvetového nektáru. Lahodný med zlatistej farby charakteristický svojou sladkou chuťou je ľahko stráviteľný a vhodný pre okamžité dodanie energie, pričom nemá takmer žiaden tuk. Obsahuje až 0,5 % rastlinných bielkovín a minerálne látky ako horčík, draslík, vápnik, mangán a železo.

Má antioxidačné, antibakteriálne a probiotické vlastnosti. Antioxidanty obsiahnuté v mede z divých kvetov neutralizujú účinky voľných radikálov, čo znižuje riziko vzniku viacerých chorôb. Okrem toho zmierňuje zápaly v tele, vyrovnáva bakteriálne hladiny a zvyšuje absorpciu živín z našej stravy. Vďaka blahodarným liečivým látkam, ktorými sa pýši, je ideálny pre celkovú regeneráciu organizmu a prevenciu pred ochorením.

Čo všetko budeme na prípravu medového veľkonočného barančeka potrebovať?

  • 180 g cukru
  • 130 g masla
  • hrsť hrozienok
  • 3 lyžice lúčneho medu Medokomerc
  • 110 ml mlieka
  • hrsť nasekaných mandlí
  • 40 dkg polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 4 vajíčka

Ako budeme postupovať?

  1. Žĺtky ušľahajte s maslom a cukrom do peny.
  2. Pomaly pridávajte vlažné mlieko s rozmiešaným lúčnym medom, ktorým určite nešetrite (je to predsa medový baranček).
  3. Ďalej pridajte tuhý sneh z bielok a nakoniec múku s práškom do pečiva, mandľami a hrozienkami.
  4. Pečte vo vymazanej a hrubou múkou vysypanej forme pri strednej teplote asi 45 minút.

Pridaj komentár