Prinášame vám skvelý tip na ľahkú, chutnú a zároveň osviežujúcu večeru. Príprava je veľmi rýchla bez použitia, čo i len kvapky oleja. Navyše smotanová bazalková vegánska omáčka je vyrobená z kešu orieškov, azda najzdravších orechov vôbec. Prečo sú kešu oriešky tak obľúbené? Obsahujú vitamíny, minerály a antioxidanty a sú zdrojom vitamínov E, K, B6. Majú nižší obsah tukov ako ostatné orechy a zároveň znižujú vysokú hladinu triglyceridov. Obsahujú meď a horčík a ich častá konzumácia je spojená s nižším prírastkom telesnej hmotnosti

Uhorkové raw rezance s vegánskou bazalkovou smotanovou omáčkou, paradajkami a píniovými orieškami

uhorkove_raw_rezance_mmagazin1

Smotanová bazalková vegánska omáčka:

1 šálka kešu orieškov (namočené do mäkka)

1/2 šálky vody

1 a 1/2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

1 čajová lyžička bieleho misa

1 lyžička nasekaného čerstvého cesnaku

1/2 šálka balenej čerstvej bazalky (nahrubo nasekané)

1/4 čajovej lyžičky himalájskej soli

1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenie

Postup:

1. Zmiešajte kešu oriešky, vodu, citrónovú šťavu a miso a vymixujte do hladka.

2. Pridajte nasekaný cesnak, bazalku, soľ a korenie.

3. Pridané ingrediencie vymixujte na najnižšej rýchlosti tak, aby ste stále videli nakrájané listy bazalky.

uhorkove_raw_rezance_mmagazin2

Uhorkové rezance:

3-4 uhorky

2 šálky cherry paradajok (prekrojené na polovicu)

1/2 šálky píniových orieškov

1 šálka smotanovej bazalkovej vegánskej omáčky

(omáčku môžete tiež využiť v priebehu týždňa na cestoviny, prípadne ako dressing na sušienky v prípade predjedla)

Čerstvé mleté korenie

Postup:

1. Pripravte uhorkové raw rezance. Mali by ste mať aspoň 4 šálky. Pripravené rezance osušte papierovými utierkami.

2. Miešajte v omáčke, paradajkami a píniovými orieškami. Na záver posypte čerstvým mletým korením.

Pridaj komentár