Prinášame vám skvelý tip na ľahkú, chutnú a zároveň osviežujúcu večeru. Príprava je veľmi rýchla bez použitia, čo i len kvapky oleja. Navyše smotanová bazalková vegánska omáčka je vyrobená z kešu orieškov, azda najzdravších orechov vôbec. Prečo sú kešu oriešky tak obľúbené? Obsahujú vitamíny, minerály a antioxidanty a sú zdrojom vitamínov E, K, B6. Majú nižší obsah tukov ako ostatné orechy a zároveň znižujú vysokú hladinu triglyceridov. Obsahujú meď a horčík a ich častá konzumácia je spojená s nižším prírastkom telesnej hmotnosti
Uhorkové raw rezance s vegánskou bazalkovou smotanovou omáčkou, paradajkami a píniovými orieškami
Smotanová bazalková vegánska omáčka:
1 šálka kešu orieškov (namočené do mäkka)
1/2 šálky vody
1 a 1/2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 čajová lyžička bieleho misa
1 lyžička nasekaného čerstvého cesnaku
1/2 šálka balenej čerstvej bazalky (nahrubo nasekané)
1/4 čajovej lyžičky himalájskej soli
1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenie
Postup:
1. Zmiešajte kešu oriešky, vodu, citrónovú šťavu a miso a vymixujte do hladka.
2. Pridajte nasekaný cesnak, bazalku, soľ a korenie.
3. Pridané ingrediencie vymixujte na najnižšej rýchlosti tak, aby ste stále videli nakrájané listy bazalky.
Uhorkové rezance:
3-4 uhorky
2 šálky cherry paradajok (prekrojené na polovicu)
1/2 šálky píniových orieškov
1 šálka smotanovej bazalkovej vegánskej omáčky
(omáčku môžete tiež využiť v priebehu týždňa na cestoviny, prípadne ako dressing na sušienky v prípade predjedla)
Čerstvé mleté korenie
Postup:
1. Pripravte uhorkové raw rezance. Mali by ste mať aspoň 4 šálky. Pripravené rezance osušte papierovými utierkami.
2. Miešajte v omáčke, paradajkami a píniovými orieškami. Na záver posypte čerstvým mletým korením.