Celkový čas: 50 minút
Príprava: 30 minút
Množstvo: 4 porcie
Náročnosť: *
Uhorkové raw rezance s dijónskou estragónovou krémovou omáčkou
Ingrediencie na dijónsku estragónovú vegánsku raw omáčku:
1 šálka kešu orieškov, namočené vo vode do mäkka, opláchnuté a vysušené
1 šálka vody
3 lyžice dijonskej horčice
1 lyžica červeného misa
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1/2 lyžičky citrónovej kôry
1 lyžička slivkového octu
3 polievkové lyžice nasekaného čerstvého estragónu
Himalájska soľ a korenie
Postup:
1. Umiestnite všetky ingrediencie okrem estragónu do vysokorýchlostného mixéra.
2. Zmiešajte estragón so soľou a korením. Potom zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
Ingrediencie na raw rezance:
3 – 4 uhorky
Postup:
1. Ošúpte uhorky a nakrájate na rezance. Budete potrebovať, 6 šálok rezancov.
Ingrediencie na paradajky a pečené huby:
2 šálky cherry paradajok
1 šálka shimeji húb
1 lyžica oleja
Himalájska soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
1. Premiešajte paradajky s 1 lyžicou oleja a štipkou soli a korenia. Premiešané ingrediencie umiestnite na plech.
2. Premiešajte huby so zostávajúcou 1 lyžica oleja. Posypeme soľou a korením. Rozložte na plech.
3. Paradajky pečieme 20-25 minút pri teplote 350 stupňov.
4. Pečieme huby po dobu 10-15 minút pri teplote 350 stupňov.
Záver receptu:
1. Premiešajte uhorkové rezance s omáčkou.
2. Umiestnite uhorkové raw rezance na taniere. Na vrch uhorkových rezancov s cestovinou dajte paradajky a huby.
Tip 1.: V prípade, že v recepte využijete pečené paradajky a pečené huby, predhrejte rúru na 350 stupňov. V prípade, že využijete všetky ingrediencie v surovom stave, vynechajte tento krok.
Tip 2.: Kým sa vám rúra predhreje, pripravte rezance a omáčku.
[rawmazing.com]