Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali aspoň na jeden deň v týždni vylúčiť živočíšne výrobky. Okrem zdravotných benefitov vás môže hriať na srdci (ktorému takáto strava tiež prospieva) aj dobrý pocit, že ste prispeli k ochrane planéty. Rastlinná výroba je oveľa ohľaduplnejšia voči prírodným zdrojom, než živočíšna. Spotrebuje sa menej vody, pôdy a produkuje menej emisií. Ak vás táto výzva oslovila, dnešný recept je potom tou správnou voľbou, ako začať.

Čo budeme na prípravu potrebovať?

  • 4 ml rastlinného oleja
  • 140 g naturálneho tofu
  • 15 g cibule
  • 115 g šampiňónov
  • 5 g mletej sladkej papriky
  • 1 g mletého čierneho korenia
  • 190 ml zeleninového vývaru
  • 15 ml sójovej omáčky
  • 40 ml vody
  • 5 g kukuričného škrobu

Ako budeme postupovať?

  1. Tofu nakrájame na ľubovoľné tvary a opražíme 4 – 5 minút na oleji zo všetkých strán dozlatista.
  2. K tofu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny nakrájané na plátky, čierne korenie a sladkú papriku.
  3. Všetko spolu restujeme 5 minút.
  4. Pridáme zeleninový vývar a sójovú omáčku a privedieme k varu.
  5. 5 minút povaríme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme ďalších 5 minút.
  6. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár