Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali aspoň na jeden deň v týždni vylúčiť živočíšne výrobky. Okrem zdravotných benefitov vás môže hriať na srdci (ktorému takáto strava tiež prospieva) aj dobrý pocit, že ste prispeli k ochrane planéty. Rastlinná výroba je oveľa ohľaduplnejšia voči prírodným zdrojom, než živočíšna. Spotrebuje sa menej vody, pôdy a produkuje menej emisií. Ak vás táto výzva oslovila, dnešný recept je potom tou správnou voľbou, ako začať.
Čo budeme na prípravu potrebovať?
- 4 ml rastlinného oleja
- 140 g naturálneho tofu
- 15 g cibule
- 115 g šampiňónov
- 5 g mletej sladkej papriky
- 1 g mletého čierneho korenia
- 190 ml zeleninového vývaru
- 15 ml sójovej omáčky
- 40 ml vody
- 5 g kukuričného škrobu
Ako budeme postupovať?
- Tofu nakrájame na ľubovoľné tvary a opražíme 4 – 5 minút na oleji zo všetkých strán dozlatista.
- K tofu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny nakrájané na plátky, čierne korenie a sladkú papriku.
- Všetko spolu restujeme 5 minút.
- Pridáme zeleninový vývar a sójovú omáčku a privedieme k varu.
- 5 minút povaríme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme ďalších 5 minút.
- Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!