Unikátny výrobok plný benefitov! Novinka Tmavý karob Dr. Oetker je modernou alternatívou kakaa, ktorý sa vyznačuje mierne sladkastou a korenistou chuťou i vôňou. Karob je ideálnou voľbou pri príprave sladkých múčnikov, dezertov, kaší či nápojov smoothie. Používa sa rovnako ako kakao, ale bez nutnosti toľko dosládzať.
Keďže karob je prirodzene sladký, množstvo pridaného sladidla v receptoch môže byť až o 1/3 nižšie, než pri použití kakaa. V neposlednom rade je skvelou náhradou čokolády pre tých, ktorí nevedia odolať maškrteniu. Pri varení sa dá s touto zdravšou alternatívou experimentovať napríklad pri výrobe omáčok a nátierok.
„Pri Prírodnom a Holandskom kakau sa často uvádza ako ďalší druh – karob, pretože má podobnú chuť v koláčoch, muffinoch alebo cukrovinkách ako kakao. Karob však nie je druh kakaa, ale je jeho modernou alternatívou. Karob je prirodzene sladký, vďaka čomu sa stáva ideálnou prísadou aj do zdravých pokrmov so sladkým nádychom. Prečo zdravých? Pretože karob dodá jedlám okrem skvelej mierne sladkastej, korenistej chuti a hnedej farby i množstvo nutrične bohatých látok a navyše pri príprave receptu spotrebujete výrazne menej cukru.“ hovorí Lucie Čápová, Senior product manager v spoločnosti Dr. Oetker.
Čo je karob a ako sa používa?
Karobový prášok (alebo tiež svätojánsky chlieb) sa získava dôkladným zomletím struku zo subtropického stromu nazývaného Rohovník obyčajný (Ceratonia siliqua). Následne sa suší a praží. Farba karobového prášku môže byť rôzna. Jeho sfarbenie závisí od spôsobu a dĺžky praženia. Vedeli ste, že 100 g balenie karobového prášku obsahuje až 88 % referenčnej hodnoty príjmu vápnika, 50 % vlákniny a len do 1 % tuku? Takisto neobsahuje kofeín a alergény. Preto je ideálnou voľbou pre všetkých tých, ktorí preferujú zdravší životný štýl.
Tmavý karob Dr. Oetker si vás získa aj svojím moderným dizajnovým obalom s originálnym receptom na zadnej strane obalu či QR kódom, vďaka ktorému sa rýchlo presuniete k ďalším receptovým inšpiráciám.