Cheesecake je populárny dezert, ktorý pochádza z Grécka. Na prípravu býva veľmi jednoduchý, pretože ho tvorí len sušienkový korpus a vymiešaný krém. Navyše, typické pre tento koláč je, že sa nemusí piecť. Pokiaľ vám zaklope na dvere nečakaná návšteva, nemusíte hneď zapísať trúbu a niečo vypekať. Prezradíme vám, čo všetko budete na prípravu zákusku potrebovať a ako postupovať. Vyskúšate ho?
Čo budeme na prípravu potrebovať?
- 1 hrnček pomletých maslových sušienok
- 5 polievkových lyžíc mierne rozpusteného masla
- 3 polievkové lyžice krupicového cukru
- trochu soli
- 500g krémového syru (mascarpone)
- šťavu z jednej alebo dvoch limetiek
- 2 čajové lyžice limetkovej kôry (kôru dôkladne umyte!)
- polovicu hrnčeka smotany na šľahanie
- 1 konzervu kondenzovaného mlieka (salko)
- trochu vanilkového extraktu
Ako budeme postupovať?
- Do misky si dáme pomleté maslové sušienky, krupicový cukor a trochu soli.
- Všetko spolu dobre premiešame.
- Potom pridáme roztopené maslo a vytvarujeme korpus.
- Pripravenú zmes dáme do chladničky na cca 20 minút odležať.
- Krémový syr spolu s kondenzovaným mliekom dáme do misky a pomocou elektrického mixéra na strednej rýchlosti mixujeme cca 5 minút.
- Pridáme limetkovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt a všetko znova a poriadne premiešame.
- Vyšľaháme smotanu na šľahanie.
- Následne ju zľahka primiešame do limetkového krému.
- Ten následne vylejeme na sušienkový základ.
- Pripravený dezert zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na noc stuhnúť.
- Výzdobu koláča necháme už na vašej fantázii.