Cheesecake je populárny dezert, ktorý pochádza z Grécka. Na prípravu býva veľmi jednoduchý, pretože ho tvorí len sušienkový korpus a vymiešaný krém. Navyše, typické pre tento koláč je, že sa nemusí piecť. Pokiaľ vám zaklope na dvere nečakaná návšteva, nemusíte hneď zapísať trúbu a niečo vypekať. Prezradíme vám, čo všetko budete na prípravu zákusku potrebovať a ako postupovať. Vyskúšate ho?

Čo budeme na prípravu potrebovať?

  • 1 hrnček pomletých maslových sušienok
  • 5 polievkových lyžíc mierne rozpusteného masla
  • 3 polievkové lyžice krupicového cukru
  • trochu soli
  • 500g krémového syru (mascarpone)
  • šťavu z jednej alebo dvoch limetiek
  • 2 čajové lyžice limetkovej kôry (kôru dôkladne umyte!)
  • polovicu hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1 konzervu kondenzovaného mlieka (salko)
  • trochu vanilkového extraktu

Ako budeme postupovať?

  1. Do misky si dáme pomleté maslové sušienky, krupicový cukor a trochu soli.
  2. Všetko spolu dobre premiešame.
  3. Potom pridáme roztopené maslo a vytvarujeme korpus.
  4. Pripravenú zmes dáme do chladničky na cca 20 minút odležať.
  5. Krémový syr spolu s kondenzovaným mliekom dáme do misky a pomocou elektrického mixéra na strednej rýchlosti mixujeme cca 5 minút.
  6. Pridáme limetkovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt a všetko znova a poriadne premiešame.
  7. Vyšľaháme smotanu na šľahanie.
  8. Následne ju zľahka primiešame do limetkového krému.
  9. Ten následne vylejeme na sušienkový základ.
  10. Pripravený dezert zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na noc stuhnúť.
  11. Výzdobu koláča necháme už na vašej fantázii.

Pridaj komentár