Pripraviť jedlo bez lepku či laktózy nie je ani z ďaleka tak náročné, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Ak ste nemali príležitosť a chceli by ste si takéto jedlo pripraviť, máte na to skvelú príležitosť. Studená paradajkovo-papriková polievka je jednoduchá na prípravu a pochutiť si na nej môžete na obed či na večeru. Zasýti, nezaťaží žalúdok a navyše si na nej pochutia aj labužníci s intoleranciami.

Čo budeme na prípravu 4 porcií potrebovať?
tyčový mixér
4 veľké paradajky
2 lyžice olivového oleja Primadonna
2 lahôdkové cibuľky
2 červené papriky
500 ml zeleninového vývaru
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Ako budeme postupovať?

  1. Ošúpané paradajky nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Vo väčšom hrnci rozpálime trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme bielu časť nadrobno nasekanej lahôdkovej cibuľky.
  3. Pridáme nadrobno nakrájané papriky, ktoré sme zbavili jadierok (približne 2 lyžice si odložíme na ozdobenie) a nakrájané paradajky.
  4. Restujeme ešte 3 – 4 minúty.
  5. Podlejeme vývarom a varíme na miernom plameni približne 20 minút.
  6. Ochutíme soľou, čiernym korením a necháme vychladnúť.
  7. Vychladnutú polievku rozmixujeme na hladký krém, posypeme kúskami papriky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  8. Odporúčame podávať s opečeným bezlepkovým pečivom.

Pridaj komentár