Pripraviť jedlo bez lepku či laktózy nie je ani z ďaleka tak náročné, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Ak ste nemali príležitosť a chceli by ste si takéto jedlo pripraviť, máte na to skvelú príležitosť. Studená paradajkovo-papriková polievka je jednoduchá na prípravu a pochutiť si na nej môžete na obed či na večeru. Zasýti, nezaťaží žalúdok a navyše si na nej pochutia aj labužníci s intoleranciami.
Čo budeme na prípravu 4 porcií potrebovať?
tyčový mixér
4 veľké paradajky
2 lyžice olivového oleja Primadonna
2 lahôdkové cibuľky
2 červené papriky
500 ml zeleninového vývaru
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Ako budeme postupovať?
- Ošúpané paradajky nakrájame na väčšie kúsky.
- Vo väčšom hrnci rozpálime trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme bielu časť nadrobno nasekanej lahôdkovej cibuľky.
- Pridáme nadrobno nakrájané papriky, ktoré sme zbavili jadierok (približne 2 lyžice si odložíme na ozdobenie) a nakrájané paradajky.
- Restujeme ešte 3 – 4 minúty.
- Podlejeme vývarom a varíme na miernom plameni približne 20 minút.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú polievku rozmixujeme na hladký krém, posypeme kúskami papriky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- Odporúčame podávať s opečeným bezlepkovým pečivom.