Opäť vám prinášame ďalší z nie len chutných, ale aj veľmi zdravých receptov a to predovšetkým vďaka ružičkovému kelu, ktorý má z kapustovej zeleniny pre človeka najväčší význam. Ružičkový kel významne znižuje cholesterol a chráni našu DNA. Je však veľmi zaujímavé, že dusený ružičkový kel znižuje cholesterol o niečo výkonnejšie ako ružičkový kel v surovom stave. V neposlednom rade je skvelou ochranou pred rakovinou.

Šalát z ružičkového kelu s jablkom, lieskovými orechmi a javorovým sirupom

ruzickovy_salat_s_jablkom_mmagazin

Ingrediencie:

4 šálky tenko nakrájaného (3 mm) ružičkového kelu

1 nakrájané jablko (6 mm kocky)

1/2 šálky lieskových orechov (nahrubo nasekané)

1 polievková lyžica tamari alebo kokosového aminos

2 lyžice javorového sirupu (nie je raw)

1/2 citrónu (odšťavený)

1 lyžička suchého horčicového prášku

himalájska soľ a korenie (podľa chuti)

ruzickovy_salat_s_jablkom_mmagazin1

Postup:

1. Umiestnite ružičkový kel, jablko a lieskové orechy do misky. Premiešajte.

2. Vyšľahajte spolu tamari, javorový sirup, citrónovú šťavu a horčicový prášok.

3. Vyšľahanou zmesou zalejte ružičkový kel, premiešajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Ak nechcete jesť surový ružičkový kel, môžete ho napariť. Uistite sa však, že aby bol ružičkový kel stále krehký. Pred začatím receptu ho vychlaďte.

Pridaj komentár