Všimnite si koľko ľudí vždy prechladne a ochorie pri prechode na chladnejšie ročné obdobia. Organizmus sa podchladí veterným a chladným počasím, imunita oslabne a vírusy majú zelenú. Dá sa to však zvládnuť aj bez soplenia a kýchania. Ak patríte aj vy medzi typy, ktoré zvládajú prechody ťažšie, kľúč začnite hľadať v správnej strave. Pri zdravej strave ľahšie zotrváte, ak budete recepty obmieňať. Popustite uzdu fantázii, vyhrajte sa s kombináciami chutí a spoznajte rozmanitosť zdravého stravovania. Stane sa spestrením vášho života.
Ak máte radi karfiol, vyskúšajte z neho vykúzliť trošku netradičnú, no napriek tomu lahodnú omáčku, ktorá vás nadchne svojou jemnosťou. Pripravená je rýchlo a možno zachutí aj večným odporcom tejto skvelej zeleniny, ktorá je bohatá predovšetkým na vlákninu. Konjakové BIO rezance s nulovým obsahom sacharidov dodajú pokrmu pocit ľahkosti.
Čo budeme na prípravu dvoch porcií potrebovať?
- 1x balenie Slim Pasta konjakových rezancov v náleve,
- ½ karfiolu,
- 2 väčšie hrsti špenátu,
- 1 červenú cibuľu,
- 75 ml 15 % smotany,
- trošku muškátového oriešku,
- 3 lyžice olivového oleja,
- soľ,
- korenie na dochutenie.
Ako budeme postupovať?
- Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode.
- Medzitým prepláchnite rezance pod tečúcou vodou.
- Červenú cibuľku zľahka orestujte na oleji, pridajte uvarený karfiol a zalejte smotanou.
- Následne rozmixujte.
- BIO rezance sceďte, zohrejte na panvici a pridajte špenát.
- Po chvíľke zalejte karfiolovou omáčkou.
- Na záver dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.
Tip: ak preferujete typy omáčok bez kúskov, rozmixujte karfiol úplne do hladka. Na dochutenie sa perfektne hodí hladkolistá petržlenová vňať.