Všimnite si koľko ľudí vždy prechladne a ochorie pri prechode na chladnejšie ročné obdobia. Organizmus sa podchladí veterným a chladným počasím, imunita oslabne a vírusy majú zelenú. Dá sa to však zvládnuť aj bez soplenia a kýchania. Ak patríte aj vy medzi typy, ktoré zvládajú prechody ťažšie, kľúč začnite hľadať v správnej strave. Pri zdravej strave ľahšie zotrváte, ak budete recepty obmieňať. Popustite uzdu fantázii, vyhrajte sa s kombináciami chutí a spoznajte rozmanitosť zdravého stravovania. Stane sa spestrením vášho života.

Ak máte radi karfiol, vyskúšajte z neho vykúzliť trošku netradičnú, no napriek tomu lahodnú omáčku, ktorá vás nadchne svojou jemnosťou. Pripravená je rýchlo a možno zachutí aj večným odporcom tejto skvelej zeleniny, ktorá je bohatá predovšetkým na vlákninu. Konjakové BIO rezance s nulovým obsahom sacharidov dodajú pokrmu pocit ľahkosti.

Čo budeme na prípravu dvoch porcií potrebovať?

  • 1x balenie Slim Pasta konjakových rezancov v náleve,
  • ½ karfiolu,
  • 2 väčšie hrsti špenátu,
  • 1 červenú cibuľu,
  • 75 ml 15 % smotany,
  • trošku muškátového oriešku,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • soľ,
  • korenie na dochutenie.

Ako budeme postupovať?

  1. Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode.
  2. Medzitým prepláchnite rezance pod tečúcou vodou.
  3. Červenú cibuľku zľahka orestujte na oleji, pridajte uvarený karfiol a zalejte smotanou.
  4. Následne rozmixujte.
  5. BIO rezance sceďte, zohrejte na panvici a pridajte špenát.
  6. Po chvíľke zalejte karfiolovou omáčkou.
  7. Na záver dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.

Tip: ak preferujete typy omáčok bez kúskov, rozmixujte karfiol úplne do hladka. Na dochutenie sa perfektne hodí hladkolistá petržlenová vňať.

Pridaj komentár