Celkový čas : 50 minút
Príprava: 30 minút
Množstvo: 24 praliniek
Náročnosť: *
Raw pralinky z lieskových orechov v čokoládovej Ganache poleve
Pralinky:
1 šálka mäkkého kokosového masla
½ šálky javorového sirupu (nie je raw)
1 lyžička škorice
1 šálka najemno nasekaných lieskových orechov
štipka himalájskej soli
Prečo v recepte používame lieskové orechy?
Lieskové orechy sú skvelým zdrojom vlákniny a bielkovín ako aj vápnika, draslíka a horčíka. Obsahujú veľké množstvo flavonoidov, ktoré podporujú zdravie mozgu a zlepšujú krvný obeh. Lieskové oriešky sú tiež dobrým zdrojom kyseliny olejovej, ktorá znižuje cholesterol.
Postup:
1. Rozšľahajte spolu kokosové maslo, javorový sirup a škoricu.
2. Vmiešajte lieskové orechy a soľ.
3. Rolujte do guľôčok a umiestnite do chladu.
Čokoládová Ganache poleva:
½ šálky kakaového prášku
½ šálky javorového sirupu (nie je raw)
¼ šálky rozpusteného kokosového oleja
vločky soli na posypanie
Postup:
1. V samostatnej miske rozšľahajte spolu kakaový prášok, javorový sirup a kokosový olej.
2. Ponorte pralinky v tvare guličiek do čokoládovej Ganache polevy a posypte vločkami soli.
[rawmazing.com]