Božie milosti sú tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku. Príprava je jednoduchá a nezaberie vám viac ako 35 minút. Tak prečo strácať čas? Poďme na to! Čo budeme na 50 kusov potrebovať?
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 250 g zmäknutého masla
- 250 g polotučného tvarohu
Na obalenie:
- 100 g práškového cukru
- 2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm)
- ostrôžku
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Na pomúčenej pracovnej plochy vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov. Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2 × narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 20 minút (1 plech)
- Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.