Božie milosti sú tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku. Príprava je jednoduchá a nezaberie vám viac ako 35 minút. Tak prečo strácať čas? Poďme na to! Čo budeme na 50 kusov potrebovať?

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 250 g zmäknutého masla
  • 250 g polotučného tvarohu

Na obalenie:

  • 100 g práškového cukru
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm)
  • ostrôžku

Príprava:

  • Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  • Na pomúčenej pracovnej plochy vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov. Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2 × narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:  180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra:  stupeň 3

Čas pečenia: asi 20 minút (1 plech)

  • Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Pridaj komentár