Viete, že na lievancoch si pochutili už starovekí Gréci? Veru, raňajkovú dobrotu, ktorú vtedy nazývali „pekáč“, pripravovali z pšeničnej múky, olivového oleja, medu a kyslého mlieka. Ak vás však 2500 rokov stará receptúra neoslovila, skúste tú o niečo modernejšiu, ktorú vám prinášame v rámci dnešného receptu. Takéto skvelé raňajky môžete mať už hneď! Čo poviete?

Prekvapte skvelými raňajkami! Lievance ako z kráľovského dvora!

Čo všetko budeme potrebovať:

1 vajíčko

1 banán

4pl kokosu

3pl špaldovej múky

mlieko (môžete zvoliť aj bezlaktózové)

2pl trstinového/kokosového cukru

Aký je postup prípravy kokosových lievancov s banánom?

1. V miske si vymiešame vajíčko s cukrom.

2. Pridáme banán, ktorý si roztlačíme vidličkou.

3. Postupne pridávame kokos a múku.

4. Mlieko pridáme postupne podľa hustoty cesta.

5. Na ozdobenie (menej kalorický variant) použijeme napr. domáci marhuľový džem, banán a 90 % čokoládu. Na ozdobenie (kalorickejší variant) použijeme nutellu a banán. Oba varianty môžeme posypať kokosom.

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár