Viete, že na lievancoch si pochutili už starovekí Gréci? Veru, raňajkovú dobrotu, ktorú vtedy nazývali „pekáč“, pripravovali z pšeničnej múky, olivového oleja, medu a kyslého mlieka. Ak vás však 2500 rokov stará receptúra neoslovila, skúste tú o niečo modernejšiu, ktorú vám prinášame v rámci dnešného receptu. Takéto skvelé raňajky môžete mať už hneď! Čo poviete?
Prekvapte skvelými raňajkami! Lievance ako z kráľovského dvora!
Čo všetko budeme potrebovať:
1 vajíčko
1 banán
4pl kokosu
3pl špaldovej múky
mlieko (môžete zvoliť aj bezlaktózové)
2pl trstinového/kokosového cukru
Aký je postup prípravy kokosových lievancov s banánom?
1. V miske si vymiešame vajíčko s cukrom.
2. Pridáme banán, ktorý si roztlačíme vidličkou.
3. Postupne pridávame kokos a múku.
4. Mlieko pridáme postupne podľa hustoty cesta.
5. Na ozdobenie (menej kalorický variant) použijeme napr. domáci marhuľový džem, banán a 90 % čokoládu. Na ozdobenie (kalorickejší variant) použijeme nutellu a banán. Oba varianty môžeme posypať kokosom.
Dobrú chuť by Simi!