Nie pri každej dobrote, maškrte, chipsoch, nebodaj pri dobrej voňavej pizzi, si musíte strážiť svoje kilá. Cuketová pizza je zdravá, chutná, rýchlo pripravená a potrebujete na ňu len minimum surovín. Táto stále obľúbenejšia zelenina aktuálne láme rekordy popularity. Presvedčíme vás, prečo ju zaradiť do jedálnička a že sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Môžete ju pridať do muffinov či buchiet, alebo si ju dopriať na raňajky, kde perfektne doplní praženicu.

Cuketa je vynikajúci pomocník pri detoxikácii organizmu, dokonca aj pri chudnutí. Obsahuje množstvo vitamínu A, minerálnych látok a čo je v tomto smere najdôležitejšie, minimum sacharidov. Je preto vynikajúcou voľbou nielen počas keto diéty, ale aj pri nízkosacharidovom stravovaní. Zaujímavé je, že šupky cukiet obsahujú karotén a horčík, ktoré prispievajú k správnej funkcii našich buniek. Ak zaradíte cuketu do jedálnička, výrazne tým zlepšíte peristaltiku čriev. Je výborná pri zápche, črevnej ochabnutosti a vplýva aj na sliznicu čriev.

My máme odskúšanú fantastickú cuketovú pizzu, ktorú jednoducho musíte vyskúšať. Nie je to nič zložité. Verte, že výsledok stojí za to! Stačí vymeniť cesto za plátky cukety a zdravšia verzia talianskej pochúťky je na svete.

Čo budeme na cuketovú pizzu potrebovať?

  • 1 cuketu
  • 1 mozarellu
  • 1 balenie šunky (pozor na množstvo soli)
  • nízkokalorický kečup KetoMix

Ako budeme postupovať?

  1. Cuketu umyjeme a nakrájame na širšie plátky.
  2. Plátky poukladáme na plech s papierom na pečenie a každý plátok natrieme nízkokalorickým kečupom KetoMix.
  3. Navrch pridáme šunku a posypte mozzarelou.
  4. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 180 °C, kým syr nezozlatne.

Odporúčanie: nízkokalorický kečup KetoMix je vhodný už od 1. fázy ketónovej diéty KetoMix. Je bez cukru, tuku, lepku či laktózy. Slúži na dochucovanie šalátov, zeleniny či ako dip na namáčanie. Nízkokalorický kečup KetoMix je vhodný aj pre vegánov.

Pridaj komentár