Pečený losos s konjakovou ryžou je ideálne jedlo pre redukčný režim alebo len na spestrenie či odľahčenie jedálnička. Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka a vitamínov skupiny B. Konjaková ryža s minimálnym obsahom sacharidov je zase bohatým zdrojom vlákniny glukomanan.

Čo budeme na prípravu jednej porcie potrebovať?

  • 100 g Slim Pasta ryže v náleve,
  • 150 g lososa,
  • 100 g ľubovoľnej zeleniny,
  • 20 g cibule,
  • 15 g oleja,
  • 20 g strúhaného parmezánu,
  • korenie

Ako budeme postupovať?

  1. Rúru zohrejte na teplotu 200 °C a dno plechu vysteľte papierom/alobalom.
  2. Filet z lososa osušte papierovou utierkou, potrite troškou olivového oleja a pečte 4 – 6 minút.
  3. Medzitým  orestujte na rozpálenom oleji najemno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú zeleninu, konjakovú ryžu (pred použitím prepláchnite studenou vodou) a chvíľu restujte.
  4. Následne vyberte lososa z rúry a môžete servírovať.
  5. Na záver posypte nastrúhaným parmezánom.

Pridaj komentár