Pečený losos s konjakovou ryžou je ideálne jedlo pre redukčný režim alebo len na spestrenie či odľahčenie jedálnička. Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka a vitamínov skupiny B. Konjaková ryža s minimálnym obsahom sacharidov je zase bohatým zdrojom vlákniny glukomanan.
Čo budeme na prípravu jednej porcie potrebovať?
- 100 g Slim Pasta ryže v náleve,
- 150 g lososa,
- 100 g ľubovoľnej zeleniny,
- 20 g cibule,
- 15 g oleja,
- 20 g strúhaného parmezánu,
- korenie
Ako budeme postupovať?
- Rúru zohrejte na teplotu 200 °C a dno plechu vysteľte papierom/alobalom.
- Filet z lososa osušte papierovou utierkou, potrite troškou olivového oleja a pečte 4 – 6 minút.
- Medzitým orestujte na rozpálenom oleji najemno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú zeleninu, konjakovú ryžu (pred použitím prepláchnite studenou vodou) a chvíľu restujte.
- Následne vyberte lososa z rúry a môžete servírovať.
- Na záver posypte nastrúhaným parmezánom.