Sushi je lahodná a zdravá pochúťka, ktorú si môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Je ideálne na oslavy alebo ako občerstvenie pre návštevy. Tie najzákladnejšie druhy sushi si viete jednoducho pripraviť doma. Môžete si vybrať tie ingrediencie, ktoré vám chutia. Základom je vybrať si vhodnú ryžu. Klasická sushi ryža je veľmi kalorická, preto nie je pre diétny režim vhodná.

Špeciálna konjaková sushi ryža má naopak znížený obsah sacharidov a je nízkokalorická. Oproti bežnej ryži má o 70 % menej kalórií, takže si túto pochúťku môžete dopriať úplne bez výčitiek. California roll (obrátené sushi) je druh sushi, pri ktorom je ryža posypaná sezamovými semienkami z vonkajšej strany a uhorka s avokádom sú zabalené v riase Nori uprostred rolky.

Čo budeme na 4 rolky sushi potrebovať?

  • 2 balenia Slim Pasta Sticky ryže,
  • avokádo,
  • uhorku,
  • 2 plátky morskej riasy Nori,
  • 3 lyžice ryžového octu,
  • sezamové semienka,
  • wasabi,
  • nakladaný zázvor,
  • sójovú omáčku,
  • bambusovú rolovaciu podložku.

Ako budeme postupovať?

  1. Sticky ryžu vyberte na tanier, ochuťte troškou ryžového octu a vedľa si pripravte malú misku s vodou na namáčanie rúk.
  2. Avokádo a uhorku nakrájajte na tenké plátky.
  3. Plátok morskej riasy pokryte 0,5 – 1 cm vysokou vrstvou ryže až ku okrajom.
  4. Posypte sezamovými semienkami a otočte ryžou dole.
  5. Do stredu riasy poukladajte plátky avokáda a uhorky vedľa seba a pomocou podložky následne zrolujte.
  6. Rolku nakrájajte namočeným nožom a servírujte na tanier. Ku každej porcii si pripravte trošku nakladaného zázvoru, wasabi a sójovú omáčku.

Tip: Sezamové semienka zľahka opražte, aby mali tmavšiu farbu a zeleninu nenakrájajte na príliš jemné kúsky. Vyrobte si presne toľko kúskov sushi, koľko zjete, pretože na druhý deň už nie sú také dobré.

Pridaj komentár