Morčacie cuketové guľôčky s konjakovými cestovinami na spôsob, aký vám dnes predstavíme, sú nielen zdravé, ale vhodné aj pre tých, ktorí si precízne strážia svoje kilogramy. Sú skvelou voľbou nielen na obed, ale i na romantickú večeru pri sviečkach. Ak ste sa už na prípravu tohto lahodného pokrmu naladili, hneď vám aj prezradíme, čo všetko budete na dve porcie potrebovať.
Na guľôčky:
- omeletu KetoMix so syrovou alebo zeleninovou príchuťou
- 100 g morčacieho mäsa
- 150 g cukety
- 150 g šampiňónov
- olivový olej
- malú červenú cibuľku alebo šalotku
- soľ
- korenie
- hrsť pŕhľavy alebo byliniek podľa chuti
Na omáčku:
- 1 cibuľu
- 300 g cukety
- 8 šampiňónov
- vodu alebo zeleninový vývar
- 100 ml smotany
Ako budeme postupovať?
- Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie).
- Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja.
- Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu.
- Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte.
- V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 – 20 minút podľa veľkosti.
- Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu.
- Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať.
- Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte.
- Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.