Morčacie cuketové guľôčky s konjakovými cestovinami na spôsob, aký vám dnes predstavíme, sú nielen zdravé, ale vhodné aj pre tých, ktorí si precízne strážia svoje kilogramy. Sú skvelou voľbou nielen na obed, ale i na romantickú večeru pri sviečkach. Ak ste sa už na prípravu tohto lahodného pokrmu naladili, hneď vám aj prezradíme, čo všetko budete na dve porcie potrebovať.

Na guľôčky:

  • omeletu KetoMix so syrovou alebo zeleninovou príchuťou
  • 100 g morčacieho mäsa
  • 150 g cukety
  • 150 g šampiňónov
  • olivový olej
  • malú červenú cibuľku alebo šalotku
  • soľ
  • korenie
  • hrsť pŕhľavy alebo byliniek podľa chuti

Na omáčku:

  • 1 cibuľu
  • 300 g cukety
  • 8 šampiňónov
  • vodu alebo zeleninový vývar
  • 100 ml smotany

Ako budeme postupovať?

  1. Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie).
  2. Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja.
  3. Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu.
  4. Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte.
  5. V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 – 20 minút podľa veľkosti.
  6. Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu.
  7. Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať.
  8. Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte.
  9. Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.

Pridaj komentár