Celkový čas: 25 minút
Príprava: 10 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Mrkvové raw rezance s pikantnou „arašidovou“ omáčkou
Ingrediencie:
4 väčšie mrkvy, nastrúhané na tenké rezance
1 hrnček strukov mladého hrášku, nakrájané na väčšie kúsky
3 mladé jarné cibuľky, nakrájané natenko
Omáčka:
1/2 hrnčeka raw mandľového masla
3/4 hrnček dužiny z mladého thajského kokosu
1/4 hrnček kokosovej vody z mladého thajského kokosu
1 PL omáčky nama shoyu alebo bezgluténovej tamari omáčky
2 PL javorového sirupu *
1 ČL čerstvého strúhaného zázvoru
1 PL sezamového oleja
šťava z jednej limetky
2 strúčiky cesnaku, najemno nakrájaný
1 ČL chili lupienkov
štipka Himalájskej soli
* javorový sirup nie je raw, ale používa sa v mnohých raw receptoch
Mandľové maslo:
2 hrnčeky mandlí
štipka morskej soli
1. Mandle vložíme do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme 8-12 minút.
Postup:
1. Vo vysokorýchlostnom mixéri dohladka vymixujeme kokosovú dužinu spolu s kokosovou vodou.
2. Postupne pridáme mandľové maslo, omáčku nama shoyu, javorový sirup, zázvor, sezamový olej, limetkovú šťavu a opäť poriadne premixujeme.
3. Nakoniec pridáme cesnak, chili lupienky, soľ a už len krátko premixujeme.
4. Mrkvu očistíme a nastrúhame na raw rezance.
5. Mrkvové raw rezance dáme do väčšej misky, pridáme nakrájané struky mladého hrášku a jarnú cibuľku. Zeleninovú zmes zalejeme pripravenou omáčkou a dobre premiešame.
[Lenka/rawmazing.com]