Mrkvové raw rezance s pikantnou „arašidovou“ omáčkou

500
Mrkvové raw rezance s pikantnou „arašidovou“ omáčkou 2

 

Celkový čas: 25 minút

Príprava: 10 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Mrkvové raw rezance s pikantnou „arašidovou“ omáčkou

raw_mrkvove_rezance_mmagazin1

Ingrediencie:

4 väčšie mrkvy, nastrúhané na tenké rezance

1 hrnček strukov mladého hrášku, nakrájané na väčšie kúsky

3 mladé jarné cibuľky, nakrájané natenko

raw_mrkvove_rezance_mmagazin2

Omáčka:

1/2 hrnčeka raw mandľového masla

3/4 hrnček dužiny z mladého thajského kokosu

1/4 hrnček kokosovej vody z mladého thajského kokosu

1 PL omáčky nama shoyu alebo bezgluténovej tamari omáčky

2 PL javorového sirupu *

1 ČL čerstvého strúhaného zázvoru

1 PL sezamového oleja

šťava z jednej limetky

2 strúčiky cesnaku, najemno nakrájaný

1 ČL chili lupienkov

štipka Himalájskej soli

* javorový sirup nie je raw, ale používa sa v mnohých raw receptoch

 

Mandľové maslo:

2 hrnčeky mandlí

štipka morskej soli

 

1. Mandle vložíme do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme 8-12 minút.

 

Postup:

1. Vo vysokorýchlostnom mixéri dohladka vymixujeme kokosovú dužinu spolu s kokosovou vodou.

2. Postupne pridáme mandľové maslo, omáčku nama shoyu, javorový sirup, zázvor, sezamový olej, limetkovú šťavu a opäť poriadne premixujeme.

3. Nakoniec pridáme cesnak, chili lupienky, soľ a už len krátko premixujeme.

4. Mrkvu očistíme a nastrúhame na raw rezance.

5. Mrkvové raw rezance dáme do väčšej misky, pridáme nakrájané struky mladého hrášku a jarnú cibuľku. Zeleninovú zmes zalejeme pripravenou omáčkou a dobre premiešame.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár