Ochutnajte vynikajúcu kombináciu makovo-vanilkovej panna cotty so 100 % Makom mletým Dr. Oetker a voňavým škoricovým lekvárom zo sliviek.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 20 minút

Čas tuhnutia: približne 120 minút

Čo budeme na 4 porcie potrebovať?

  • 3 plátky Želatíny v plátkoch Dr. Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 40 g cukru
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker

Na lekvár:

  • 300 g odkôstkovaných sliviek
  • 2 PL vody
  • 1 balíček Škoricového cukru Dr. Oetker
  • 1 PL rumu

Okrem toho potrebujeme:

  • 4 poháre

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu dezertu necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale.
  2. V kastróliku zmiešame smotanu s cukrom, vanilkovou pastou, makom a privedieme do varu.
  3. Potom odstavíme a vmiešame vyžmýkané plátky želatíny.
  4. Miešame, kým sa úplne nerozpustí.
  5. Nevaríme!
  6. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.
  7. Počas chladnutia niekoľkokrát premiešame, aby sa mak neusadil.
  8. Na prípravu lekváru slivky nakrájame na malé kúsky.
  9. Vložíme do hrnca.
  10. Pridáme vodu a škoricový cukor a asi 15 minút podusíme.
  11. Potom odstavíme a vmiešame rum.
  12. Necháme ochladnúť a nalejeme na dezert.

TIP: Smotanu môžeme nahradiť kokosovým mliekom.

Pridaj komentár