Ochutnajte vynikajúcu kombináciu makovo-vanilkovej panna cotty so 100 % Makom mletým Dr. Oetker a voňavým škoricovým lekvárom zo sliviek.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: približne 20 minút
Čas tuhnutia: približne 120 minút
Čo budeme na 4 porcie potrebovať?
- 3 plátky Želatíny v plátkoch Dr. Oetker
- 500 ml smotany na šľahanie
- 40 g cukru
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker
Na lekvár:
- 300 g odkôstkovaných sliviek
- 2 PL vody
- 1 balíček Škoricového cukru Dr. Oetker
- 1 PL rumu
Okrem toho potrebujeme:
- 4 poháre
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu dezertu necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale.
- V kastróliku zmiešame smotanu s cukrom, vanilkovou pastou, makom a privedieme do varu.
- Potom odstavíme a vmiešame vyžmýkané plátky želatíny.
- Miešame, kým sa úplne nerozpustí.
- Nevaríme!
- Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.
- Počas chladnutia niekoľkokrát premiešame, aby sa mak neusadil.
- Na prípravu lekváru slivky nakrájame na malé kúsky.
- Vložíme do hrnca.
- Pridáme vodu a škoricový cukor a asi 15 minút podusíme.
- Potom odstavíme a vmiešame rum.
- Necháme ochladnúť a nalejeme na dezert.
TIP: Smotanu môžeme nahradiť kokosovým mliekom.