Celkový čas: 5 hodín

Príprava: 30 minút

Množstvo: 8-10

Náročnosť: *

Ľadová čokoládovo-oriešková espresso raw torta

espresso_raw_torta_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

1/2 hrnčeka mandlí

1/2 hrnčeka kakaového prášku

4 datle, namočené do úplného zmäknutia

1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.

2. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

espresso_raw_torta_mmagazin2

Plnka:

Plnka:

2 avokáda

1/2 hrnčeka lieskovo-orieškového masla

1 hrnček mlieka z lieskových orieškov (môžete použiť mandľové mlieko)

1/2 hrnčeka kakaového prášku

1/2 hrnčeka agávového raw sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)

1 lyžica instantného espresso prášku

1 ČL vanilky

1/4 lyžičky himalájskej morskej soli (najlepšie čerstvo mletú)

1. Všetky ingrediencie na plnku najemno rozmixujeme vo vysokorýchlostnom mixéri. Mixujeme do hladka. Zmesou zalejeme už hotový korpus a dáme zamraziť.

espresso_raw_torta_mmagazin3

Ganache (čokoládová poleva):

1/2 hrnčeka raw organického agávového sirupu

1/2 hrnčeka kakaového prášku

1/4 hrnčeka kokosového oleja

3/4 hrnčeka nasekaných lieskových orieškov

2 lyžičky espresso prášku

Postup:

1. Spolu vyšľaháme agávový sirup, kakao a kokosový olej.

2. Pridáme 1/2 hrnčeka nasekaných lieskových orieškov a zalejeme čiastočne zmrznutú raw tortu. Povrch posypeme zvyškom orechov.

3. Celú tortu dáme naspať do mrazničky.

Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyberieme raw tortu z mrazničky.

Tip: Espresso prášok môžete vynechať, pretože len zvýražnuje chuť mrazenej torty.

Pridaj komentár