Celkový čas: 5 hodín
Príprava: 30 minút
Množstvo: 8-10
Náročnosť: *
Ľadová čokoládovo-oriešková espresso raw torta
Ingrediencie:
Korpus:
1/2 hrnčeka mandlí
1/2 hrnčeka kakaového prášku
4 datle, namočené do úplného zmäknutia
1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.
2. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
Plnka:
Plnka:
2 avokáda
1/2 hrnčeka lieskovo-orieškového masla
1 hrnček mlieka z lieskových orieškov (môžete použiť mandľové mlieko)
1/2 hrnčeka kakaového prášku
1/2 hrnčeka agávového raw sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)
1 lyžica instantného espresso prášku
1 ČL vanilky
1/4 lyžičky himalájskej morskej soli (najlepšie čerstvo mletú)
1. Všetky ingrediencie na plnku najemno rozmixujeme vo vysokorýchlostnom mixéri. Mixujeme do hladka. Zmesou zalejeme už hotový korpus a dáme zamraziť.
Ganache (čokoládová poleva):
1/2 hrnčeka raw organického agávového sirupu
1/2 hrnčeka kakaového prášku
1/4 hrnčeka kokosového oleja
3/4 hrnčeka nasekaných lieskových orieškov
2 lyžičky espresso prášku
Postup:
1. Spolu vyšľaháme agávový sirup, kakao a kokosový olej.
2. Pridáme 1/2 hrnčeka nasekaných lieskových orieškov a zalejeme čiastočne zmrznutú raw tortu. Povrch posypeme zvyškom orechov.
3. Celú tortu dáme naspať do mrazničky.
Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyberieme raw tortu z mrazničky.
Tip: Espresso prášok môžete vynechať, pretože len zvýražnuje chuť mrazenej torty.