Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: približne 35 minút
Celkový čas prípravy: približne 65 minút
Čo budeme na 7 kusov potrebovať?
Na cesto:
- 1 balenie Buchty Dr. Oetker
- 260 ml vlažnej vody
- 120 ml oleja
Na náplň:
- 7 vajec uvarených natvrdo
- 250 g kyslej smotany
- 1 vajce
- štipku soli
- mleté čierne korenie
- 350 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
- 100 g najemno nakrájanej šunky
Na potretie a posypanie:
- 1 vajce
- sezamové semienka
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta pripravíme v mise zmes s droždím, vodou a olejom podľa návodu na obale a necháme kysnúť.
- Na prípravu náplne zmiešame kyslú smotanu s vyšľahaným vajíčkom, soľou a čiernym korením.
- Zeleninu krátko povaríme v osolenej vode.
- Scedíme a necháme dôkladne odkvapkať.
- Potom do zeleniny vmiešame nakrájanú šunku.
- Cesto rozdelíme na 7 rovnakých dielov a každý pomocou váľka rozvaľkáme na plát asi 0,5 cm vysoký.
- Pláty potrieme ochutenou kyslou smotanou.
- Do stredu nanesieme po jednom vajci a poukladáme zeleninu so šunkou.
- Každý plát zabalíme a nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas pečenia: asi 30 minút
- Žemličky podávame teplé alebo vychladnuté.