Pre milovníkov indickej kuchyne tu dnes máme tip na ich klasiku. Postačí vám pár ingrediencií a nízkokalorická ryža, ktorú len vyberiete zo sáčku a ohrejete. Indická kuchyňa je známa pre svoje hojné zastúpenie korenia, preto ním rozhodne nešetrite.
Čo budeme na 1 – 2 porcie kuracej tikka masaly s ryžou potrebovať?
- 1 balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
- 150 g kuracích pŕs,
- 150 ml smotany na šľahanie,
- 1 plechovku krájaných paradajok,
- 1 lyžicu oleja,
- 1 väčšiu cibuľu,
- 2 paradajky,
- 1 lyžičku nastrúhaného zázvoru,
- prelisovaný cesnak (podľa chuti),
- 1 lyžičku kurkumy,
- 1 lyžičku mletej rímskej rasce,
- 1 lyžičku indického karí,
- celú škoricu,
- celý kardamóm,
- 2 hviezdičky badiánu,
- 4 bobkové listy,
- čerstvý koriander,
- soľ,
- čerstvá chilli paprička (podľa chuti).
Ako budeme postupovať?
- Rozohrejte panvicu a orestujte nakrájanú cibuľu.
- Pridajte zázvor, cesnak, mletú rascu, kurkumu a indické karí.
- Restujte asi 2 minúty.
- Následne pridajte na kocky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badián, bobkový list, plechovku krájaných paradajok, smotanu a soľ.
- Ochuťte chilli papričkou a povarte 15 minút.
- Medzitým orestujte nakrájané a osolené kuracie prsia a pridajte do omáčky.
- Na záver vyberte bobkový list, kardamóm, badián a škoricu.
- Vyberte ryžu z vrecka, zohrejte a môžete servírovať.