Pre milovníkov indickej kuchyne tu dnes máme tip na ich klasiku. Postačí vám pár ingrediencií a nízkokalorická ryža, ktorú len vyberiete zo sáčku a ohrejete. Indická kuchyňa je známa pre svoje hojné zastúpenie korenia, preto ním rozhodne nešetrite.

Čo budeme na 1 – 2 porcie kuracej tikka masaly s ryžou potrebovať?

  • 1 balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 150 g kuracích pŕs,
  • 150 ml smotany na šľahanie,
  • 1 plechovku krájaných paradajok,
  • 1 lyžicu oleja,
  • 1 väčšiu cibuľu,
  • 2 paradajky,
  • 1 lyžičku nastrúhaného zázvoru,
  • prelisovaný cesnak (podľa chuti),
  • 1 lyžičku kurkumy,
  • 1 lyžičku mletej rímskej rasce,
  • 1 lyžičku indického karí,
  • celú škoricu,
  • celý kardamóm,
  • 2 hviezdičky badiánu,
  • 4 bobkové listy,
  • čerstvý koriander,
  • soľ,
  • čerstvá chilli paprička (podľa chuti).

Ako budeme postupovať?

  1. Rozohrejte panvicu a orestujte nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte zázvor, cesnak, mletú rascu, kurkumu a indické karí.
  3. Restujte asi 2 minúty.
  4. Následne pridajte na kocky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badián, bobkový list, plechovku krájaných paradajok, smotanu a soľ.
  5. Ochuťte chilli papričkou a povarte 15 minút.
  6. Medzitým orestujte nakrájané a osolené kuracie prsia a pridajte do omáčky.
  7. Na záver vyberte bobkový list, kardamóm, badián a škoricu.
  8. Vyberte ryžu z vrecka, zohrejte a môžete servírovať.

Pridaj komentár