Koláč Margarita

178
Koláč Margarita  2

Celkový čas: 1 hodina 30 minút

Pečenie: 45-55 minút

Množstvo: 8-10 porcií (malé kúsky 12-16)

Náročnosť: *

Koláč Margarita

margarita_pie_mmagazinIngrediencie:

Cesto

1 šálka masla, zmäknutého

2/3 šálky cukru

1/2 čajovej lyžičky soli

citrónová kôra (1 citrón)

2 šálky múky

Plnka

1/2 šálky roztopeného masla

citrónová kôra (2 citróny)

1/2 šálka limetkového džúsu

2 lyžice tequily (tip: Ak máte radi tequilu množstvo lyžíc môžete zvýšiť až na 6, a ak ju nemáte radi, z receptu ju môžete pokojne vynechať.)

3/4 šálky cukru

2/3 šálky medu

1/3 šálky smotany na šľahanie

5 vajíčok

2 lyžice morskej soli, na posypanie hotového koláča (soľ s väčšími kryštálikmi)

Postup:

Cesto

1. Predhrejeme rúru na180°C.  V ponornom mixéri rozmixujeme maslo do krémova.

2. Pridáme cukor a soľ. Všetko spolu dobre premiešame, aby chute prešli cez seba.

3. Pridáme múku, citrónovú kôru a miešame, kým nám nezačne vznikať mrvivá hmota (cesto má veľmi podobnú konzistenciu ako cheesecake).

4. Takto pripravené cesto vložíme do zapekacej koláčovej misy a necháme odstáť, kým si spravíme plnku.

Plnka

1. Roztopíme maslo, ktoré vyšľaháme z ostatnými ingredienciami na plnku a rozlejeme na pripravený chrumkavý podklad, ktorým sme vystlali formu na pečenie.

2. Pečieme 45-55 minút, kým koláč dostatočne nestuhne, a zároveň ostane stále svieži uprostred. Ak roky koláča začnú prihárať pri pečení, , koláč voľne prikryjeme fóliou. Hotový koláč necháme dobre vychladnúť.

3. Na záver koláč ozdobíme kryštálikmi morskej soli a môžeme servírovať.

[Denisa Košarišťanová/thepurplemixer.com]

Pridaj komentár