Počuli ste už o karobe a jeho benefitoch? Ak nie, spoznajte spoločne s nami unikátnu novinku Tmavý karob Dr. Oetker, vďaka ktorej si pečenie užijete bez výčitiek svedomia! Najlepším spôsobom, ako si túto novinku overiť, je vyskúšať ju priamo v kuchyni. Čo by ste povedali na originálne Karobové koláčiky? Potešíte nimi nielen svoju rodinu a najbližších, ale i všetkých, ktorí k vám najbližšie dni zavítajú

Čo budeme na prípravu 50 kusov potrebovať?

Na cesto:

  • 170 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 60 g Tmavého karobu Dr. Oetker
  • 150 g živočíšneho tuku

Na náplň:

  • 30 g ríbezľového džemu

Okrem toho potrebujeme:

  • potravinársku fóliu
  • plech na pečenie

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom.
  2. Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka.
  3. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
  4. Z cesta vytvarujeme malé guľôčky.
  5. Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku.
  7. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Čas pečenia: asi 10 minút

  1. Koláčiky necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí naplníme malým množstvom džemu.

Prajeme Vám množstvo zábavy v kuchyni, krásne chvíle s rodinou a dobrú chuť!

Pridaj komentár