Počuli ste už o karobe a jeho benefitoch? Ak nie, spoznajte spoločne s nami unikátnu novinku Tmavý karob Dr. Oetker, vďaka ktorej si pečenie užijete bez výčitiek svedomia! Najlepším spôsobom, ako si túto novinku overiť, je vyskúšať ju priamo v kuchyni. Čo by ste povedali na originálne Karobové koláčiky? Potešíte nimi nielen svoju rodinu a najbližších, ale i všetkých, ktorí k vám najbližšie dni zavítajú
Čo budeme na prípravu 50 kusov potrebovať?
Na cesto:
- 170 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 60 g Tmavého karobu Dr. Oetker
- 150 g živočíšneho tuku
Na náplň:
- 30 g ríbezľového džemu
Okrem toho potrebujeme:
- potravinársku fóliu
- plech na pečenie
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a karobom.
- Pridáme živočíšny tuk a ručne vypracujeme dohladka.
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Z cesta vytvarujeme malé guľôčky.
- Guľôčky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Obráteným koncom varešky do každej guľôčky urobíme priehlbinku.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 10 minút
- Koláčiky necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí naplníme malým množstvom džemu.
Prajeme Vám množstvo zábavy v kuchyni, krásne chvíle s rodinou a dobrú chuť!