Karfiolový raw šalát s horčicovo kôprovým dressingom

342

 

Celkový čas : 30 minút

Príprava: 20 minút

Množstvo: 4 – 6 porcií

Náročnosť: *

 

Karfiolový raw šalát s horčicovo kôprovým dressingom

karfiolovy_raw_salat_mmagazin

Ingrediencie na šalát:

1 hlávka karfiolu (nakrájaná na kúsky vo veľkosti sústa)

1 šálka nakrájaných uhoriek

1 šálka nakrájaných paradajok

1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky

Postup:

1. Ingrediencie vložte do misky a zmiešajte.

 

Ingrediencie na dressing:

1/2 šálky kešu orieškov (namočené do zmäknutia) alebo môžete použiť 1/4 šálky kešu orieškov a 1/2 bloku tofu, v prípade ak chcete dressing zosvetliť (pri tejto alternatíve však už jedlo nebude raw)

1/2 šálky vody (v prípade potreby to môže byť pokojne aj viac)

1 datľa (zmäknutá)

1 lyžička suchého horčicového prášku

2 lyžice kokosového aminos

1 – 2 lyžice sušeného kôpru

1/2 citrónu (šťava aj kôra)

2 nasekané strúčiky cesnaku

himalájska soľ a korenie podľa chuti

1/2 šálky nasekaných vlašských orechov

Postup:

1. Umiestnite všetky ingrediencie okrem kôpru, citrónovej kôry, cesnaku, soli a korenia do mixéra a vymixujte ich do hladka. Nezabudnite na citrónovú šťavu!

2. Pridajte kôpor, kôru, cesnak, soľ a korenie. Vymixujte.

3. Zeleninový šalát polejte pripraveným dressingom a posypte vlašskými orechmi.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár