Celkový čas : 30 minút
Príprava: 20 minút
Množstvo: 4 – 6 porcií
Náročnosť: *
Karfiolový raw šalát s horčicovo kôprovým dressingom
Ingrediencie na šalát:
1 hlávka karfiolu (nakrájaná na kúsky vo veľkosti sústa)
1 šálka nakrájaných uhoriek
1 šálka nakrájaných paradajok
1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
Postup:
1. Ingrediencie vložte do misky a zmiešajte.
Ingrediencie na dressing:
1/2 šálky kešu orieškov (namočené do zmäknutia) alebo môžete použiť 1/4 šálky kešu orieškov a 1/2 bloku tofu, v prípade ak chcete dressing zosvetliť (pri tejto alternatíve však už jedlo nebude raw)
1/2 šálky vody (v prípade potreby to môže byť pokojne aj viac)
1 datľa (zmäknutá)
1 lyžička suchého horčicového prášku
2 lyžice kokosového aminos
1 – 2 lyžice sušeného kôpru
1/2 citrónu (šťava aj kôra)
2 nasekané strúčiky cesnaku
himalájska soľ a korenie podľa chuti
1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
Postup:
1. Umiestnite všetky ingrediencie okrem kôpru, citrónovej kôry, cesnaku, soli a korenia do mixéra a vymixujte ich do hladka. Nezabudnite na citrónovú šťavu!
2. Pridajte kôpor, kôru, cesnak, soľ a korenie. Vymixujte.
3. Zeleninový šalát polejte pripraveným dressingom a posypte vlašskými orechmi.
[rawmazing.com]