Celkový čas: 6 hodín 20 minút (pri použití sušičky)

55 minút (pri použití rúry)

Príprava: 20 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

Karfiolová raw pizza s paradajkovo-bazalkovou omáčkou a syrovou omáčkou z píniových orieškov

raw_pizza_mmagazin1

Ingrediencie:

1 stredne veľký karfiol, rozdelený na ružičky

1/2 hrnčeka píniových orieškov

2 strúčiky cesnaku , nahrubo nasekané

4 čerstvé listy bazalky, nahrubo nasekané alebo 1 1/2 ČL sušenej bazalky

1/4 hrnčeka sezamových semienok

1/3 hrnčeka ľanových semienok

1 PL citrónovej šťavy

1/2 hrnčeka sušených paradajok, namočených vo vode

1 ČL oregana

1/2 ČL himalájskej soli

1/2 ČL ​​čierneho korenia, čerstvo pomletého

1/4 hrnčeka lahôdkového droždia

1.Karfiol si natrháme na malé kúsky a rozmixujeme v kuchynskom robote (vznikne nám sypká zmes).

2. Pridáme píniové oriešky, cesnak, bazalku, sezamové a ľanové semienka a poriadne premixujeme.

3. Nakoniec pridáme zvyšné prísady a znova poriadne rozmixujeme.

4. Z pripravenej zmesi formujeme placky o hrúbke cca 0,5 cm a ukladáme ich na papier na pečenie.

5. Pripravené placky vložíme do sušičky. Sušenie trvá 5-6 hodín pri teplote do 45 stupňov.

Tip: Ak chceme mať placky skôr pripravené, pečieme ich v rúre predhriatej na 180ºC po dobu 20 minút, potom placky otočíme a pečieme ďalších 10 minút.

raw_pizza_mmagazin2

 Paradajková omáčka:

2 stredne veľké paradajky, nasekané

1/2 hrnčeka sušených paradajok, namočených vo vode

1 ČL oregana

1 ČL javorového sirupu

štipka Himalájskej soli

štipka čierneho korenia, čerstvo pomletého ​​

1. Všetky ingrediencie vložíme do vysokorýchlostného mixéra a poriadne premixujeme.

Syrová omáčka z píniových orieškov:

1 hrnček píniových orieškov

1/4 hrnčeka lahôdkových kvasníc

1 strúčik cesnaku

1 PL japonskej omáčky light miso

šťava z 1/2 citróna

štipka Himalájskej soli a korenie, podľa chuti

1. Všetky ingrediencie vložíme do kuchynského robota a poriadne premixujeme.

Na dozdobenie:

šalotka, nakrájaná na kolieska

omáčka nama shoyu

2 paradajky, nakrájané na plátky

lístky čerstvej bazalky

1. Nakrájanú šalotku vložíme do omáčky nama shoyu a necháme chvíľu postáť.

2. Plátky cibule spolu s plátkami paradajok poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme na pár minút vysušiť do rúry .

 

Postup:

1. Upečené pizzové placky potrieme syrovou omáčkou, na ktorú dáme vrstvu paradajkovej omáčky.

2. Dozdobíme plátkami paradajok, lístkami bazalky a na vrch uložíme kolieska šalotky.

[Lenka]

Pridaj komentár