Celkový čas : 70 minút
Príprava: 50 minút
Množstvo: 8 porcií
Náročnosť: *
Kapustovo–zemiaková polievka s kešu syrom a údenými chilli papričkami
Polievka:
1 veľká sladká cibuľa (nakrájaná)
3 rebrá zeleru (nakrájané)
1 veľká hlava čínskej kapusty (nakrájaná na plátky, na ½ môžete použiť bežnú kapustu)
6 stredných zemiakov (nakrájané na kocky, môžete použiť kombináciu žltej a červenej odrody zemiakov)
1 fenikel (rozkrojte na polovicu a potom na plátky)
¼ šálky čerstvého vegetariánskeho vývaru alebo 2 lyžičky sušeného vegánskeho vývaru
Himalájska soľ a korenie (podľa chuti)
Postup:
1. Nahrejte veľký hrniec na strednom ohni.
2. Poduste cibuľu a zeler. Pridajte trochu vody ak je to nutné, aby sa zabránilo zlepovaniu.
3. Pridajte kapustu, zemiaky a fenikel.
4. Zalejte vodou tak, aby všetky suroviny boli ponorené a hladina vody nad surovinami predstavovala výšku 1 palca. V prípade potreby môžete pridať viac vody.
5. Priveďte do varu, znížte teplo a duste 30 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
6. Premiestnite polovicu polievky do mixéra a vymixujte do hladka. Ako alternatívu môžete použiť ponorný mixér.
7. Nakoniec vmiešajte 1 lyžicu syrovej omáčky s údenými chilli papričkami (recept nižšie).
Syrová kešu omáčka s údenými chilli papričkami:
1 šálka kešu orieškov (cez noc namočené, opláchnuté a vysušené)
1 citrón (odšťavený)
½ lyžičky tekutého dymu
1 lyžička cibuľového prášku
¼ šálky nutričných vločiek
½ lyžičky údenej papriky
½ lyžičky chipotle prášku
Postup:
1. Umiestnite všetky ingrediencie do vysokorýchlostného mixéra. Vymixujte do hladka.
[rawmazing.com]