Rímsky šalát je bohatým zdrojom vitamínov a živín. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu A, K a kyseliny listovej. Je zdrojom vlákniny a je zdravý na srdce. Rímsky šalát je taktiež skvelý zdrojom mangánu, draslíka, medi a železa.
Jesenný hruškový raw šalát s vlašskými orechmi, granátovým jablkom a javorovým dijónskym dressingom
Javorový dijónsky dressing:
1 šálka kešu orieškov (namočené vo vode cca 6-8 hodín, opláchnuté a vysušené)
3/4 šálky vody
1 citrón (odšťavený)
3 lyžice javorového sirupu
2 lyžice dijónskej horčice
1 čajová lyžička sušenej horčice
1 lyžička jablčného octu
štipka himalájskej soli
čerstvo zomleté čierne korenie
3 lyžice jemne nakrájanej šalotky
Postup:
1.Umiestnite všetky prísady okrem nakrájanej šalotky do vysokorýchlostného mixéra. Mixujte dohladka.
2. Pridajte na kocky nakrájanú šalotku a mixujte podľa toho, aké veľké kúsky šalotky chcete v dresingu mať.
Šalát:
2-4 hlávky rímskeho šalátu (v závislosti na veľkosti; nakrájaný alebo natrhaný na kúsky, ktoré by sa vám pohodlne jedli)
1 granátové jablko
1 šálka nasekaných vlašských orechov
2 hrušky (nakrájané na kocky)
javorový dijónsky dresing
čerstvo zomleté čierne korenie
Postup:
1.Premiešajte šalát s dresingom. Najprv pridajte iba polovicu dresingu a až postupne pridávajte podľa potreby.
2. Umiestnite šalát do misky. Na vrch umiestnite kúsky granátového jablka, vlašských orechov a hrušky.
3. Pred podávaním v hruškový raw šalát v miske premiešajte.
4. Na záver dochuťte s čerstvým mletým korením.
[rawmazing.com]