Krehké orechové pusinky zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker v kombinácii s parížskou šľahačkou sú dokonalým luxusným dezertom, ktorého jednoduchú prípravu zaručene oceníte.
Čo budeme na prípravu 10 porcií potrebovať?
Na hmotu: 100 % vaječné bielka Dr. Oetker (1 balíček), 150 ml vody, 250 g cukru, 60 g lieskových orechov (mleté pražené)
Na náplň: šľahačka parížska Dr. Oetker (2 balenia), 300 ml studeného mlieka
Na ozdobenie: 125 g čerstvých malín, Čokoládové kúsky Dr. Oetker (1 balíček) , lístky čerstvej mäty
Okrem toho potrebujeme: elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko s hladkou trubičkou, plech na pečenie, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Ako budeme postupovať?
- V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou.
- Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky.
- Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy.
- Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s ø asi 8 cm.
- Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
- Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
- Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
- Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Doba sušenia: asi 90 – 120 minút