Krehké orechové pusinky zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker v kombinácii s parížskou šľahačkou sú dokonalým luxusným dezertom, ktorého jednoduchú prípravu zaručene oceníte.

Čo budeme na prípravu 10 porcií potrebovať?

Na hmotu: 100 % vaječné bielka Dr. Oetker (1 balíček), 150 ml vody, 250 g cukru, 60 g lieskových orechov (mleté pražené)

Na náplň: šľahačka parížska Dr. Oetker (2 balenia), 300 ml studeného mlieka

Na ozdobenie: 125 g čerstvých malín, Čokoládové kúsky Dr. Oetker (1 balíček) , lístky čerstvej mäty

Okrem toho potrebujeme: elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko s hladkou trubičkou, plech na pečenie, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Ako budeme postupovať?

  1. V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou.
  2. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky.
  3. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy.
  4. Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame 20 pusiniek s ø asi 8 cm.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
  6. Potom rúru vypneme a sušíme až do vychladnutia rúry.
  7. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
  8. Naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a vždy dve pusinky zlepíme k sebe.
  9. Na povrch nanesieme zvyšnú šľahačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kúskami a mätou.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Doba sušenia: asi 90 – 120 minút

Pridaj komentár