Jahody sú mnohokrát príznačne nazývané Venušinými plodmi. Obsahujú totiž zinok, mangán a vitamín C, čo ich predurčuje na ideálne afrodiziakum. Okrem toho pomáhajú aj pri liečbe ochorení pečene, dne alebo artróze, podporujú činnosť obličiek a priaznivo pôsobia proti vzniku močových a žlčníkových kameňov. Sú nízkokalorické, preto si nimi, okrem šumivého vína, môžete obohatiť aj obľúbený ryžový nákyp. Čím dovediete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombináciu s kráľovským afrodiziakom v podobe kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa si zamilujete.
Čo budeme na 2 porcie potrebovať?
- 2 balenia Slim Pasta ryže bez nálevu,
- 200 ml polotučného mlieka,
- čerstvé jahody,
- 30 g masla,
- 2 vajíčka,
- veľkú lyžica medu,
- ½ lyžičky škorice,
- 70 % čokoládu,
- trošku soli.
Ako budeme postupovať?
- Zohrejte mlieko až k bodu varu a vysypte doň rozbalenú ryžu. Tým, že je ryža už uvarená, nevsiakne do seba príliš veľa vody. Neľakajte sa preto pri zdanlivom nedostatku mlieka.
- Osoľte troškou soli, zakryte hrniec pokrievkou a na veľmi miernom ohni pár minút povarte.
- Občas premiešajte.
- Do uvarenej horúcej ryžovej kaše vmiešajte ¾ masla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Rúru predhrejte na 170 stupňov.
- Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte z bielkov tuhý sneh.
- Vychladnutú ryžovú kašu oslaďte medom a zmiešajte s vyšľahanými žĺtkami a škoricou.
- Potom opatrne vmiešajte sneh.
- Pekáč alebo samostatné misky vytrite zvyškom masla a vrstvy ryžovej kaše postupne vrstvite jahodami.
- Pečte približne 40-50 minút.
- Potom pootvorte dvierka rúry a upečený nákyp nechajte pol hodinu chladnúť.
- Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite obľúbenú čokoládu, jednotlivé porcie zľahka polejte a ozdobte čerstvými jahodami.