Celkový čas: 4 hodiny
Príprava: 50 minút
Množstvo: 8 porcií
Náročnosť: *
Jahodovo-čokoládová lahodná raw maličkosť
Ingrediencie:
Korpus:
1 pekanový orech
1 lyžica kokosového granulovaného cukru
4 ďatle – nahrubo nasekané
1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebudú dobre premiešané.
Ganache (čokoládová poleva):
1/2 šálky raw organického agávového sirupu
1/2 šálky kakaového prášku
1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
1. Na vytvorenie chutnej polevy treba rozšľahať dohromady všetky ingrediencie.
Vanilková pena:
1/2 šálky do mäkka namočených kešu orieškov
1/4 šálky tekutého sladidla (môže byť aj spomínaný javorový sirup)
1/2 šálky vody
1/2 šálky roztopeného kokosového oleja
1 vanilkové fazuľky (vyškrabať vnútro a použiť)
1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme do hladka.
2. Nechajte zmraziť a uistite sa, že zmes je dobre zmrazená, pretože to bude trvať istý čas.
Čokoládová pena:
1/2 šálky do mäkka namočených kešu orieškov
1/2 šálky vody
1/4 šálky tekutého sladidla (môže byť aj spomínaný javorový sirup)
1/2 šálky kokosového oleja
1/4 šálky drsného kakaového prášku
1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme do hladka.
2. Opäť zmrazíme.
Postup:
1. Pokrájajte jahody na tenko.
2. Do pohára pridávame chrumkavú vrstvu, „ganache“ vrstvu, čokoládovú penu, jahody, vanilkovú penu a opäť jahody, vanilková pena, čokoládová pena, „ganache“ vrstva a chrumkavá vrstva.
3. Jednotlivé vrstvy môžete poukladať podľa vlastnej predstavy a vytvoríte tak lahodnú raw maličkosť.
[Maroš/rawmazing.com]