Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme na 3 poháre (400 ml) potrebovať?

  • 1 kg jabĺk (čistá hmotnosť)
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 250 ml jablkovej šťavy
  • 2 KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • 50 g cukru
  • na štipku noža Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker

Ako budeme postupovať?

  1. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, pokrájame na drobno a odvážime 1 kg.
  2. Vo veľkom hrnci privedieme do varu jablká s vanilkovou pastou, jablkovou šťavou, Kyselinou citrónovou, cukrom a Pomôckou na konzervovanie a za stáleho miešania dusíme približne 5 minút.
  3. Jablkový kompót ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  4. Poháre uzatvoríme viečkami, otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

TIP 1: Kompót môžete pripraviť aj bez kyseliny citrónovej a pomôcky. V takom prípade odporúčame zaváraninu sterilizovať.

TIP 2: Poháre naplňte až po okraj a uchovávajte v chlade a temne. Vo vzduchotesne uzatvorených pohároch vydrží kompót až šesť mesiacov.

TIP 3: Ak sú jablká príliš kyslé, môžete kompót prisladiť.

TIP 4: Po otvorení skonzumujte do 24 hodín.

Pridaj komentár