Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme na 3 poháre (400 ml) potrebovať?
- 1 kg jabĺk (čistá hmotnosť)
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 250 ml jablkovej šťavy
- 2 KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
- 50 g cukru
- na štipku noža Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker
Ako budeme postupovať?
- Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, pokrájame na drobno a odvážime 1 kg.
- Vo veľkom hrnci privedieme do varu jablká s vanilkovou pastou, jablkovou šťavou, Kyselinou citrónovou, cukrom a Pomôckou na konzervovanie a za stáleho miešania dusíme približne 5 minút.
- Jablkový kompót ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre uzatvoríme viečkami, otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
TIP 1: Kompót môžete pripraviť aj bez kyseliny citrónovej a pomôcky. V takom prípade odporúčame zaváraninu sterilizovať.
TIP 2: Poháre naplňte až po okraj a uchovávajte v chlade a temne. Vo vzduchotesne uzatvorených pohároch vydrží kompót až šesť mesiacov.
TIP 3: Ak sú jablká príliš kyslé, môžete kompót prisladiť.
TIP 4: Po otvorení skonzumujte do 24 hodín.