Celkový čas: 2 hodiny

Príprava: 30 minút

Množstvo: 6 sendvičov

Náročnosť: *

Guakamolové raw sendviče s údeným, červeným korením a „sýrovou“ omáčkou

guacamolove_raw_sendvice_mmagazin1

Veggie žemle:

2 stredne veľké mrkvy – nakrájať na jedno-palcové kusy

1/2 sladkej cibule – narezať na štvrťky

1 stredne veľká paradajka – nakrájať na štvrťky

1 šálka mandľovej múky

1/2 šálky psylia

1/2 šálky ľanových semiačok

1/2 lyžičky chipotle prášku

1/2 lyžice údenej papriky

soľ a korenie

2 lyžice čiernych sezamových semiačok

Postup:

1. Vložte mrkvu do kuchynského robota a nechajte na jemno nasekať.

2. Pridajte cibuľu a rozmixujte.

3. Pridajte paradajky, až kým nie je všetko rozmixované.

4. Pridajte mandľovú múku, psylium, ľanové semiačka, chipotle prášok, údenú papriku, soľ a korenie. Všetko spolu nechať zmixovať.

5. Zrolujte do tvaru guľôčok v priemere dvoch palcov.

6. Sploštite guľôčky do tvaru disku.

7. Vložte do trúby a nechajte hodinu vysušiť pri teplote 145 stupňov. Potom znížte teplotu a nechať ďalej vysušiť na 2-4 hodinky pri 115 stupňoch. Občas skontrolujte, či nie sú až príliš vyschnuté. Mali by byť mäkké a husté ako chlieb.

guacamolove_raw_sendvice_mmagazin2

Syrová omáčka s údený, červeným korením:

2 šálky kešu orieškov – namočené do mäkka, odcedené a opláchnuté

1/2 šálky výživových kvasiniek

1 strúčik cesnaku

1 šálka nasekanej červenej papriky

1 lyžica svetlej miso

1 lyžica kurkumy

1/4 kvapalného dymu (nemusí byť)

Himalájska soľ a korenie

Postup:

1. Vložte všetky ingrediencie do mixéra a nechajte nahladko rozmixovať.

2. Zmes dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Guacamole:

2 avokáda

1 stredne veľká nakrájaná paradajka

1/2 sladkej cibule

šťava z dvoch limetiek

1 lyžica jemne nasekaných listov koriandra (nemusí byť)

Himalájska soľ a korenie

Postup:

1. Rozpučte avokádo do misky. Zmiešajte s nakrájanými paradajkami, cibuľou, limetkovou šťavou a koriandrom.

2. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Zhrnutie:

1 nakrájaná paradajka

šalát

Guacamole

Syrová omáčka

Chipotle veggie žemle

Postup:

1. Položte šalát a paradajkové plátky na spodok žemle.

2. Na to umiestnite Guacamole a syrovú omáčku.

3. Guakamolové raw sendviče môžete servírovať odkryté alebo môžete vrch zakryť s druhou časťou žemle.

[Maroš]

Pridaj komentár