Hovoríte si, francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob? Dá sa to bez mäsa aj klobásy! Niežeby som bola vegetariánka to vôbec nie, ale francúzske zemiaky s mäsom mi príliš nechutia. Tak vám dnešný deň prinášam recept s mojou verziou francúzskych zemiakov. Verím, že si ich rovnako zamilujete ako ja!
Francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob s brokolicou
Čo všetko budeme potrebovať:
Zemiaky
Balkánsky syr
Eidam 30%
Medvedí cesnak
Brokolicu
3 vajíčka
Čili korenie
Talianske bylinky
Kokosový olej
Aký je postup prípravy chutného šalátu?
1. Zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom.
2. Očistíme si zemiaky, nakrájame na tenké kolieska a dáme do ľubovoľnej misky, v ktorej ich ochutíme. Ja som si zvolila čili korenie, talianske bylinky a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak . Koreniny pridávajte podľa vlastnej chuti. Zemiaky s koreninami poriadne premiešame, aby sa chute spojili. Následne si nakrájame balkánsky syr, eidam, vajíčka a očistíme brokolicu.
3. Potom už len vrstvíme. Na spodok misy poukladáme zemiaky, na ktoré pridáme balkánsky syr a eidam. Spravíme ďalšiu zemiakovú vrstvu, na ktorú poukladáme vajíčka s brokolicou. Potom už len na vrch pridáme poslednú vrstvu zemiakov a postrúhame eidam.
4. Ja som k ním pridala ešte volské oko a zeleninu navyše.
5. Pečieme na 200 stupňov približne 1 hodinu.
Aká je výživová hodnota 1 porcie francúzskych zemiakov?
358 kcal
18,2g bielkovín
46,4G sacharidov
6,8g vlákniny
12,6g tukov
Dobrú chuť by Simi!