Celkový čas: 3 hodiny 20 minút

Príprava: 20 minút

Množstvo: 8-10

Náročnosť: *

Citrónovo tymiánový raw „cheesecake“ z pínových orieškov

raw_cheese_cake_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

1/2 hrnčeka píniových orieškov

1/2 hrnčeka nesladeného, sušeného kokosu

1 PL agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla

štipka Himalájskej soli

raw_cheese_cake_mmagazin2

Plnka:

2 hrnčeky píniových orieškov, namočené počas noci, opláchnuté a osušené

3/4  hrnčeka kokosového masla, prípadne kokosového oleja

1/2 hrnčeka citrónovej šťavy (približne z 3 citrónov)

1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla

3 PL citrónovej kôry, z chemicky neošetreného citrónu

1 PL citrónového tymiánu

1/2 hrnčeka sušených, nesladených kokosových lupienkov

Tip: Kokosové maslo dodá plnke bohatšiu a krémovejšiu štruktúru.

Postup:

1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.

2. Zmes dáme do tortovej formy (s priemerom cca 20 cm) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

3. V kuchynskom robote najemno rozmixujeme píniové oriešky, kokosové maslo, citrónovú šťavu a agávový sirup.

4. Pridáme citrónovú kôru,  nasekaný čerstvý tymián a zmes ešte jemne premiešame.

5. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus, posypeme kokosovými lupienkami a dáme na noc do chladničky.

Tip: Ak chcete raw „cheesecake“ konzumovať ešte v ten deň, stačí ak ho dáte na 3 hodiny do mrazničky.

Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyložte koláč z mrazničky, aby jemne zmäkol.

[Lenka]

Pridaj komentár