Celkový čas: 3 hodiny 20 minút
Príprava: 20 minút
Množstvo: 8-10
Náročnosť: *
Citrónovo tymiánový raw „cheesecake“ z pínových orieškov
Ingrediencie:
Korpus:
1/2 hrnčeka píniových orieškov
1/2 hrnčeka nesladeného, sušeného kokosu
1 PL agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla
štipka Himalájskej soli
Plnka:
2 hrnčeky píniových orieškov, namočené počas noci, opláchnuté a osušené
3/4 hrnčeka kokosového masla, prípadne kokosového oleja
1/2 hrnčeka citrónovej šťavy (približne z 3 citrónov)
1/2 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla
3 PL citrónovej kôry, z chemicky neošetreného citrónu
1 PL citrónového tymiánu
1/2 hrnčeka sušených, nesladených kokosových lupienkov
Tip: Kokosové maslo dodá plnke bohatšiu a krémovejšiu štruktúru.
Postup:
1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.
2. Zmes dáme do tortovej formy (s priemerom cca 20 cm) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
3. V kuchynskom robote najemno rozmixujeme píniové oriešky, kokosové maslo, citrónovú šťavu a agávový sirup.
4. Pridáme citrónovú kôru, nasekaný čerstvý tymián a zmes ešte jemne premiešame.
5. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus, posypeme kokosovými lupienkami a dáme na noc do chladničky.
Tip: Ak chcete raw „cheesecake“ konzumovať ešte v ten deň, stačí ak ho dáte na 3 hodiny do mrazničky.
Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyložte koláč z mrazničky, aby jemne zmäkol.
[Lenka]