Cícerové raw wrapy so sladkými zemiakmi a mangovo-avokádovou salsou

316
Cícerové raw wrapy so sladkými zemiakmi a mangovo-avokádovou salsou 3

 

Hneď na úvod by sme vás chceli upozorniť, že tento recept nie je 100 % raw, keďže časť receptu je varená. Aj napriek tomu je jedlo veľmi výživné a chutné. Magická na tomto recepte je kombinácia cíceru a sladkých zemiakov, ktoré sa chuťovo navzájom veľmi zaujímavo dopĺňajú.

 

Cícerové raw wrapy so sladkými zemiakmi a mangovo-avokádovou salsou

cicerove_raw_wrapy_mmagazin1

Sladké zemiakové wrapy:

Predhrejte rúru na 360 °C.

 

Ingrediencie:

1 veľký pečený sladký zemiak

2 šálky vareného cíceru

1 sladká cibuľa

1 veľká hrsť čerstvej petržlenovej vňate

1/2 šálky ovsenej múky (môžete si ju pripraviť sami tak, že vymixujete ovsené vločky v mixéri, kým nedosiahnete konzistenciu múky)

1 lyžička údenej papriky

1 lyžička mletej údenej chilli paprička

štipka himalájskej soli

čerstvo mleté čierne korenie

 

Postup:

1.Duste cibuľu na miernom ohni, kým sa nestane priesvitná. Môžete to urobiť bez oleja, len pomocou trocha vody v panvici.

2. Umiestnite sladké zemiaky a cícer do kuchynského robota a vymixujte do hladka.

3. Pridajte dusenú cibuľu, petržlen, ovsenú múka, korenie a soľ. Vymixujte, kým nevznikne jednotná konzistencia.

4. Zmes vytvarujte do veľkosti golfových loptičiek a stlačte asi do polovice hrúbky palca. Umistnite na panvicu alebo na plech na pečenie. Predtým ale umiestnite na panvicu alebo plech papier na pečenie.

5. Pečte pri 350 °C po dobu 20 minút.

cicerove_raw_wrapy_mmagazin2

Avokádovo-mangová salsa:

1 nakrájané veľké mango

1 nakrájané avokádo

1/2 nakrájanej fialovej cibule

1/2 nakrájanej červenej papriky

1-2 lyžice nasekaného koriandra

šťava z dvoch limetiek

štipka himalájskej soli

 

Postup:

1. Zmiešajte všetky prísady dohromady. Umiestnite na vrch wrapov.

2. Na servírovanie použite 1-2 hlávky rímskeho šalátu.

3. Cícerové raw wrapy umiestnite na šalátový list. Na vrch servírujte salsu.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár