Hneď na úvod by sme vás chceli upozorniť, že tento recept nie je 100 % raw, keďže časť receptu je varená. Aj napriek tomu je jedlo veľmi výživné a chutné. Magická na tomto recepte je kombinácia cíceru a sladkých zemiakov, ktoré sa chuťovo navzájom veľmi zaujímavo dopĺňajú.
Cícerové raw wrapy so sladkými zemiakmi a mangovo-avokádovou salsou
Sladké zemiakové wrapy:
Predhrejte rúru na 360 °C.
Ingrediencie:
1 veľký pečený sladký zemiak
2 šálky vareného cíceru
1 sladká cibuľa
1 veľká hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1/2 šálky ovsenej múky (môžete si ju pripraviť sami tak, že vymixujete ovsené vločky v mixéri, kým nedosiahnete konzistenciu múky)
1 lyžička údenej papriky
1 lyžička mletej údenej chilli paprička
štipka himalájskej soli
čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
1.Duste cibuľu na miernom ohni, kým sa nestane priesvitná. Môžete to urobiť bez oleja, len pomocou trocha vody v panvici.
2. Umiestnite sladké zemiaky a cícer do kuchynského robota a vymixujte do hladka.
3. Pridajte dusenú cibuľu, petržlen, ovsenú múka, korenie a soľ. Vymixujte, kým nevznikne jednotná konzistencia.
4. Zmes vytvarujte do veľkosti golfových loptičiek a stlačte asi do polovice hrúbky palca. Umistnite na panvicu alebo na plech na pečenie. Predtým ale umiestnite na panvicu alebo plech papier na pečenie.
5. Pečte pri 350 °C po dobu 20 minút.
Avokádovo-mangová salsa:
1 nakrájané veľké mango
1 nakrájané avokádo
1/2 nakrájanej fialovej cibule
1/2 nakrájanej červenej papriky
1-2 lyžice nasekaného koriandra
šťava z dvoch limetiek
štipka himalájskej soli
Postup:
1. Zmiešajte všetky prísady dohromady. Umiestnite na vrch wrapov.
2. Na servírovanie použite 1-2 hlávky rímskeho šalátu.
3. Cícerové raw wrapy umiestnite na šalátový list. Na vrch servírujte salsu.
[rawmazing.com]