Z širokej ponuky domácich sirupov, patrí jahodovo-čerešňový sirup medzi tie najobľúbenejšie. Mnohí si robia jeho zásoby nielen na horúce letné dni, ale i na pokojné zimné večery. Príprava tohto nápoja je veľmi jednoduchá a nezaberie vám viac ako 40 minút.

Ak ste jahodovo-čerešňový sirup ešte nemali možnosť ochutnať, po prvom dúšku si veľmi rýchlo uvedomíte, že sa ho rozhodne oplatí mať vždy po ruke. Ak by ste ale nemali dostatok čerstvého ovocia, alternatívou vám môže byť aj to mrazené.

Čo budeme na prípravu 700 ml sirupu potrebovať?

  • 250 g očistených a rozmixovaných jahôd
  • 250 g odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní
  • 200 ml vody
  • 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu sirupu vložíme jahody a čerešne do hrnca a zalejeme vodou.
  2. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme.
  3. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Pridáme cukor na sirup a odložíme na noc do chladničky.
  5. Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu.
  6. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme.
  7. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš.
  8. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Pridaj komentár