Tekvica Hokaido má jednu skvelú vlastnosť: nemusí sa šúpať a dá sa krásne spracovať úplne celá. Tekvicové rizoto so zníženým obsahom sacharidov si určite obľúbite na prvý pokus.

Čo budeme na prípravu tekvicového fit rizota potrebovať?

  • tekvicu Hokkaido,
  • zeleninovú polievku KetoMix,
  • konjakovú ryžu KetoMix,
  • parmezán,
  • soľ,
  • korenie tymian,
  • olivový olej,
  • repkový olej.

Ako budeme postupovať?

  1. Tekvicu umyte a rozkrojte na polovicu.
  2. Vydlabte vnútro tekvice a pripravte si tekvicové semienka do misky.
  3. Tekvicu nakrájajte na kúsky a poukladajte na plech s papierom na pečenie.
  4. Dajte do rúry na 180 stupňov a pečte do zmäknutia.
  5. Po upečení tekvicu rozmixujte a prilejte trošku zeleninového vývaru.
  6. Množstvo necháme na vás, či chcete mať rizoto redšie alebo hustejšie.
  1. Ryžu opláchnite a zbavte konjakového nálevu a vysypte na panvicu s rozpáleným repkovým olejom.
  2. Pridajte rozmixovanú omáčku a jedlo zohrejte.
  3. Primiešajte parmezán a na druhej panvici sprudka orestujte tekvicové semienka, ktorými rizoto nakoniec ozdobíte.
  4. Servírujte s pohárikom dobrého vínka.

Pridaj komentár