Tekvica Hokaido má jednu skvelú vlastnosť: nemusí sa šúpať a dá sa krásne spracovať úplne celá. Tekvicové rizoto so zníženým obsahom sacharidov si určite obľúbite na prvý pokus.
Čo budeme na prípravu tekvicového fit rizota potrebovať?
- tekvicu Hokkaido,
- zeleninovú polievku KetoMix,
- konjakovú ryžu KetoMix,
- parmezán,
- soľ,
- korenie tymian,
- olivový olej,
- repkový olej.
Ako budeme postupovať?
- Tekvicu umyte a rozkrojte na polovicu.
- Vydlabte vnútro tekvice a pripravte si tekvicové semienka do misky.
- Tekvicu nakrájajte na kúsky a poukladajte na plech s papierom na pečenie.
- Dajte do rúry na 180 stupňov a pečte do zmäknutia.
- Po upečení tekvicu rozmixujte a prilejte trošku zeleninového vývaru.
- Množstvo necháme na vás, či chcete mať rizoto redšie alebo hustejšie.
- Ryžu opláchnite a zbavte konjakového nálevu a vysypte na panvicu s rozpáleným repkovým olejom.
- Pridajte rozmixovanú omáčku a jedlo zohrejte.
- Primiešajte parmezán a na druhej panvici sprudka orestujte tekvicové semienka, ktorými rizoto nakoniec ozdobíte.
- Servírujte s pohárikom dobrého vínka.