Na kvalitnej rybe si nemusíme pochutiť iba počas Štedrého večera. Kapor či pstruh môže byť skvelou voľbou i na slávnostný alebo aj bežný nedeľňajší obed.
Dobrá ryba toho veľa nepotrebuje a pstruh medzi ne bezpochyby patrí. V dokonalej kombinácii s dyňou, hráškom a jemným korením to bude gurmánsky zážitok, ktorý si budete chcieť veľmi rýchlo zopakovať.
Na 3 porcie budeme potrebovať:
- 3 filety zo pstruha
- 400g očistenej dyne (ideálne Hokaido)
- 100g hrášku (môže byť čerstvý alebo zmrazený)
- 50g masla
- muškátový oriešok
- soľ
- korenie
Ako budeme postupovať?
- Pstruha osolíme a okoreníme. Rybu nie je treba akokoľvek viac koreniť, sama o sebe má dokonalú chuť.
- Na panvici rozpálime menšie množstvo tuku a rybu na ňom osmažíme (ako prvú stranu osmažíme tú s kožou).
- Dyňu nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do zmäknutia. Trvá to približne 10 – 15 minút.
- Akonáhle je dyňa mäkká, pridáme k nej hrášok (čerstvý stačí minútu povariť, zmrazený necháme rozmrznúť). Následne vodu zlejeme.
- Do hrnca s dyňou a hráškom pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme pomocou mixéru na pyré.
- Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
- Pstruha podávame s teplým zeleninovým pyré. Môžeme pokvapkať pár kvapkami kvalitného olivového oleja.