Na kvalitnej rybe si nemusíme pochutiť iba počas Štedrého večera. Kapor či pstruh môže byť skvelou voľbou i na slávnostný alebo aj bežný nedeľňajší obed.

Dobrá ryba toho veľa nepotrebuje a pstruh medzi ne bezpochyby patrí. V dokonalej kombinácii s dyňou, hráškom a jemným korením to bude gurmánsky zážitok, ktorý si budete chcieť veľmi rýchlo zopakovať.

Na 3 porcie budeme potrebovať:

  • 3 filety zo pstruha
  • 400g očistenej dyne (ideálne Hokaido)
  • 100g hrášku (môže byť čerstvý alebo zmrazený)
  • 50g masla
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie

Ako budeme postupovať?

  1. Pstruha osolíme a okoreníme. Rybu nie je treba akokoľvek viac koreniť, sama o sebe má dokonalú chuť.
  2. Na panvici rozpálime menšie množstvo tuku a rybu na ňom osmažíme (ako prvú stranu osmažíme tú s kožou).
  3. Dyňu nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do zmäknutia. Trvá to približne 10 – 15 minút.
  4. Akonáhle je dyňa mäkká, pridáme k nej hrášok (čerstvý stačí minútu povariť, zmrazený necháme rozmrznúť). Následne vodu zlejeme.
  5. Do hrnca s dyňou a hráškom pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme pomocou mixéru na pyré.
  6. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  7. Pstruha podávame s teplým zeleninovým pyré. Môžeme pokvapkať pár kvapkami kvalitného olivového oleja.

Pridaj komentár