Na bábovku môžeme byť právom hrdý a dokonca ju aj považovať za sladké pečivo, ktoré je pre nás typické, nakoľko ho okrem Slovenska nájdete len v Česku, Poľsku a južnom Nemecku, kde je známa pod názvom Gugelhupf. Dnešný recept je určený nie len pre zručné gazdinky, ale aj pre tie začínajúce, či pre pánov, ktorí by radi prekvapili svoje polovičky. Ak sa poponáhľate, môžete si na tejto dobrote pochutiť ešte dnes!
Bábovka s lesným ovocím a čokoládou vám osladí život! Neveríte?
Čo všetko budeme potrebovať:
250 g špaldovej hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
4 vajcia
1 dcl kokosového oleja
1 dcl vlažnej vody
2 pl trstinového cukru
lesné ovocie
citrónovú kôru
150 g horkej čokolády
Aký je postup prípravy bábovky s lesným ovocím a čokoládou?
1. Z vaječných bielkov si vyšľaháme sneh.
2. Žĺtka, cukor, olej a vodu vymiešame do peny.
3. Postupne do misky s penou pridávame múku s práškom do pečiva.
4. Pridáme lesné ovocie a citrónovú kôru podľa chuti a pomaly vmiešame sneh.
5. Bábovkovú formu si potrieme kokosovým olejom a vysypeme kokosom, aby sa neprilepila.
6. Cesto dáme do formy a pečieme na 170°cca 30 minút.
7. Po vychladnutí si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a ozdobíme ňou bábovku.
Dobrú chuť by Simi!