Celkový čas: 2 hod

Príprava: 1,5 hod

Varenie: 30 min

Množstvo: 4 porcie

Náročnosť:**

Healthy lifestyle lunch

SEAFOOD-PILAF-EMBED1Ingrediencie:
200g ryže (tip: najlepšie je použiť ryžu Basmati, kvôli jej nutričnej hodnote)

1 veľká hnedá cibuľa nakrájaná na drobno

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 čajové lyžičky mletého kurkuma

1 čajová lyžička mletej papriky

1 čajová lyžička mletého kmínu

1 čajová lyžička mletých semiačok koriandra

1g šafranu

500ml kuracieho vývaru (tip: pridávame horúci, aby sme dostali krémovú esenciu pilafu)

2 kukurice vyčistené od jadra (tip: použiť môžete aj mrazenú kukuricu)

2 červené papriky pokrájané na jemno

12 slávok

12 kráľovských kreviet

200g barramundi filiet

¼ zväzku mätových lístkov

2 citróny nakrájané na štvrtiny

pražené mandle

nízkotučný jogurt na servírovanie

Postup:

1. Uvaríme si ryžu, ktorú následne osmažíme s cibuľkou na olivovom oleji vo veľkej panvici na stredne rozohriatej platničke. Smažíme zhruba 2minúty, kým cibuľka nie je dostatočne zmäknutá a priesvitná. Pridáme korenie a bylinky. Pokračujeme v smažení na nízkej teplote, aby sa chute dokonale spojili.

2. Prilejeme horúci kurací vývar, pridáme kukuricu a nakrájanú papriku. Dobre premiešame a varíme na miernom ohni za častého premiešavania približne 10 minút, kým sa vývar celkom nevyparí a nevsiakne do ryže.

3. Do takto pripravenej zmesi pridáme morské plody a prikryjeme pokrývkou. Uberieme teplotu na malý plameň a varíme 3 minúty. Ak sú dary mora hotové, do ryže primiešame listy mäty, aby nám to dodalo krásnu arómu.

4. Servírujeme s nakrájaním citrónom, opraženými mandľami a nízkotučným jogurtom.

[Denisa Košarišťanová]

Pridaj komentár