Celkový čas: 2 hod
Príprava: 1,5 hod
Varenie: 30 min
Množstvo: 4 porcie
Náročnosť:**
Healthy lifestyle lunch
Ingrediencie:
200g ryže (tip: najlepšie je použiť ryžu Basmati, kvôli jej nutričnej hodnote)
1 veľká hnedá cibuľa nakrájaná na drobno
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky mletého kurkuma
1 čajová lyžička mletej papriky
1 čajová lyžička mletého kmínu
1 čajová lyžička mletých semiačok koriandra
1g šafranu
500ml kuracieho vývaru (tip: pridávame horúci, aby sme dostali krémovú esenciu pilafu)
2 kukurice vyčistené od jadra (tip: použiť môžete aj mrazenú kukuricu)
2 červené papriky pokrájané na jemno
12 slávok
12 kráľovských kreviet
200g barramundi filiet
¼ zväzku mätových lístkov
2 citróny nakrájané na štvrtiny
pražené mandle
nízkotučný jogurt na servírovanie
Postup:
1. Uvaríme si ryžu, ktorú následne osmažíme s cibuľkou na olivovom oleji vo veľkej panvici na stredne rozohriatej platničke. Smažíme zhruba 2minúty, kým cibuľka nie je dostatočne zmäknutá a priesvitná. Pridáme korenie a bylinky. Pokračujeme v smažení na nízkej teplote, aby sa chute dokonale spojili.
2. Prilejeme horúci kurací vývar, pridáme kukuricu a nakrájanú papriku. Dobre premiešame a varíme na miernom ohni za častého premiešavania približne 10 minút, kým sa vývar celkom nevyparí a nevsiakne do ryže.
3. Do takto pripravenej zmesi pridáme morské plody a prikryjeme pokrývkou. Uberieme teplotu na malý plameň a varíme 3 minúty. Ak sú dary mora hotové, do ryže primiešame listy mäty, aby nám to dodalo krásnu arómu.
4. Servírujeme s nakrájaním citrónom, opraženými mandľami a nízkotučným jogurtom.
[Denisa Košarišťanová]