Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme na 12 porcií potrebovať?
Na cesto:
5 vajec
100 g práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
štipku soli
1 PL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
1 PL citrónovej šťavy
200 ml oleja
4 balíčky Zlatého klasu Originál Dr. Oetker (40 g)
0,5 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
80 g nasekaného listového baby špenátu
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy v prášku s citrónovou arómou Dr. Oetker
3 PL vody
listový baby špenát (pár lístkov)
Ešte potrebujeme: formu na srnčí chrbát, elektrický ručný šľahač
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.
- Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme.
- Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka.
- Nakoniec zľahka vmiešame špenát.
- Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: 60 Minút
- Chlebíček necháme vychladnúť.
- Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme.
- Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.