Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme na 12 porcií potrebovať?

Na cesto:

5 vajec

100 g práškového cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker

štipku soli

1 PL Vanilkovej pasty Dr. Oetker

1 PL citrónovej šťavy

200 ml oleja

4 balíčky Zlatého klasu Originál Dr. Oetker (40 g)

0,5 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker

80 g nasekaného listového baby špenátu

Na ozdobenie:

1 balíček Polevy v prášku s citrónovou arómou Dr. Oetker

3 PL vody

listový baby špenát (pár lístkov)

Ešte potrebujeme: formu na srnčí chrbát, elektrický ručný šľahač

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.
  2. Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme.
  3. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame špenát.
  5. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: 60 Minút

  • Chlebíček necháme vychladnúť.
  • Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.
  • Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme.
  • Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.

Pridaj komentár